fredag 3. september 2010

Frank Rossavik i den islamofobe grøfta

Frank Rossavik kjører i dagens Morgenblad i den samme islamofobe grøfta som Cockvold. Rossavik har sett i krystallkula og funnet ut at noen få tusen konservative muslimer i Norge truer vår frihet. Det er mildt sagt en fremstilling med slagside. Har homsen Rossavik virkelig glemt at den kristenultrakonservative Nina Karin Monsen fikk Fritt ords pris? Monsens standpunkt finner dessuten betydelig klangbunn blant Krfs og Frps kjernevelgere (og kanskje også blant Aps og Sps for alt jeg vet). Trusselen mot liberaliteten kommer ikke fra en marginalisert, avmektig minoritet, den kommer fra det politiske sentrum.

Har Rossavik glemt at Otto Jespersens jødemonolog ble felt i PFU? Joda, Klukkvold verner gjerne om jødenes menneskeverd, men ikke muslimenes ditto.

Apropos:
I forbindelse med Khan-Østrems utfall mot Cockvold demonstrerer norsk presse nok en gang sin mangel på evne til selvkritikk. Pave Per-Edgar er altså hevet over kritikk, ser det ut til. Morgenbladet på lederplass ser dog ut til å være et hederlig unntak.

Den fullstendig ikke-islamofobe pressepave sier f.eks. ting som dette:

«Vi behøver noen som våger å si i fra, som tør å si til de fredelige, anstendige muslimer at de er nødt til å ta et valg, at ytringsfrihet er prisen de må betale for å dyrke sin tro her i landet. Liker de det ikke, får de reise.» (Amagasinet 4.april 2008)
Klukkvold nøler ikke med å holde enhver muslim som ikke "tar avstand" ansvarlig for terror: «Kokkvold finner det forstemmende at ikke moderate muslimer reagerer på truslene med et unisont "ikke i vårt navn!". » (Amagasinet 4.april 2008)

Har Cockvold noengang stilt samme kollektive krav til baskere, katolikker, irer, protestanter, baptister? Kokkvold er ikke bare en belastning for pressen, han forsøpler norsk offentlighet med sin åpenlyse dobbelmoral.


Da Rossavik gikk ut for å lete etter en homofob muslim fant han denne damen i ferd med å ta på seg niqab.

Blogglisten

1 kommentar:

Brumlebass sa...

Rossaviks cover-låt var overraskende dårlig forfattet. Null og niks nytt - gammelt oppgulp. Minoritetshets blir aldri bra - uansett hvor oppblåst og pompøst hetseren formulerer seg.