fredag 3. september 2010

Obama leverer tilbake Nobelprisen

Statsminister Jens Stoltenberg innfører fra og med fredag nye regler som forhindrer statsråder i å beholde gaver de mottar i embets medfør.

- For å følge opp intensjonen i regelendringen, har Barack Obama annonsert at han leverer tilbake Nobelprisen. Han returnerer selve pengepremien (som utgjør hele 10 millioner kroner) og gullmedaljen, bekrefter Stoltenberg.

Obama beholder imidlertid selve diplomet. Det hvite hus sier i en kommentar at slike pengebeløp skaper feilaktig inntrykk av at USAs president lar seg bestikke av små, oljerike land på den andre siden av havet. USAs utenrikspolitikk er ikke styrt av oljeinteresser, understreker presidentens talsmann.


Obama unngår teppeskatt.

Blogglisten

4 kommentarer:

Anonym sa...

Obamas pengepremie ble faktisk overtatt av arbeidsgiver og videregitt til veldedige organisasjoner. Slik har praksis vært der i lang tid. Gavene mottatt av norske politikere kan være i tråd med stortingets retningslinjer, men det bryter fortsatt straffelovens korrupsjonsbestemmelser (som er overordnet). Dermed var det i strid med norsk lov.

Anonym sa...

Nobelkomiteen er uavhengig av den norske regjering, så en Nobelpris ville aldri bli sett på som en gave fra regjeringen eller Norge.

Konrad sa...

Du må ikke ta alt like alvorlig

Jorunn sa...

Fra spøk til alvor: Tenk at Jonas-Norges mest perfekte person,har fått seg ei lita flis under neglen,gitt! Dette viser at lover er nødvendige som innhegning selv for de beste. Sunn fornuft og rettferidghetssans fungerer bare når det gjelder andre,ikke en selv.