lørdag 11. september 2010

En surrealistisk nyhetsuke

Denne uken har bydd på den ene mer fascinerende nyheten etter den andre.


VGs gavegraving følger et tradisjonelt mønster, men likevel fascinerende med alle sine sexy detaljer. Saken viser VG på sitt beste og verste samtidig: Det har preg av kampanje, men samtidig fusker ikke VG med fakta. Når VG lukter statsrådblod blir det spetakkel (bildet til venstre: journalister på jobb).

Denne uken har vi også blitt kjent med den vakre, sympatiske og begavede Maria som har prestert å fullføre solid høyere utdanning i Norge - uten pass, uten bankkonto, uten lovlig opphold. Hun har til og med gitt ut bok. Dette er et av de mest forvirrende innlegg i asyldebatten.

Og vi må ikke glemme: Mye tyder på at politiet fusket med bevisene mot Arne Treholt. Selv om saken mot Treholt ikke kollapser helt, sitter man igjen med inntrykk av at det hovedsakelig var en politisk dom. Dessuten styrker det ikke tilliten til PST (eller POT som det da het), for å si det mildt. Også verdt å merke seg at aktoratet i Treholt-saken var de unge og fremadstormende Busch og Qvigstad, de samme som i dag leder landets påtalemakt. Spesialenheten skal naturligvis ikke etterforske politiets fusk med bevis - også det en smule surrealistisk.


På kontoen for idioti kan vi også føre denne pastoren i Florida som vil lage bokbål. Til å være pastor virker han uvanlig kunnskapsløs. Vet han ikke hvilken ekkel tradisjon han står i?


Menn med rare barter liker å brenne bøker.

Blogglisten

Ingen kommentarer: