torsdag 27. januar 2011

Idiotismen: SV like ille som m-l?

Den norske forfatterforening bestemte seg for å ikke uttrykke støtte da Solzjenitsyn ble fengslet, fordi en slik resolusjon kunne tas til inntekt for generell antikommunisme. SVs Arne Overrein mente Solzjenitsyn ble brukt som skyts i en reaksjonær kampanje for å diskreditere sosialismen, kan vi lese i Dagbladet.

Var SV like ille som m-l? Selv unge Ap-folk (som dagens finansminister) rotet seg bort. Er Høyre-siden uskyldsren? Hagtvet-debatten er igang igjen, bakgrunnen er Bård Larsens ferske bok Idealistene. Larsen går gjennom høyresidens galninger, men mener de var som dverger å regne, i følge Dagbladet.

Et relatert spørsmål: Hva er verst - ord eller handling? SVernes ungdomssynder består av uforpliktende ord. Ap og Høyre vil innføre et omfattende regime for overvåkning av hele befolkningen. Lund-kommisjonen avdekket omfattende overvåkning av idiotistene, folk som ikke gjorde noe galt, de hadde bare idiotiske ideer. I politisk handling, det som faktisk betyr noe for folks liv, er det SV som fører den liberale fane.


JS Mill: sverget ikke til idiotismen

Ingen kommentarer: