torsdag 27. januar 2011

Terrordrap i Norge

Norge har opplevd ett (1) terrordrap, sålangt jeg vet om: For ti år siden ble 15 år gamle Benjamin Hermansen det tilfeldige offer for nynazister på drapstokt.

I tillegg planla eller forsøkte nazister, rasister eller høyreekstremister på 80-tallet mindre aksjoner rettet mot sosialister, Blitz, muslimer eller innvandrere. I 2008 skjøt en norsk advokat mot et asylmottak på Hvalstad, en gutt ble skadet. Drapet på Mahmed Jamal Shirwac (Heimdal i 2008) kan kanskje regnes som terrordrap, drapsmannen var iallefall våpenentusiast og klart rasistisk.

Felles for disse er at de er rasistiske eller høyrevridde.

I tillegg har Norge opplevd attentat (som ikke bør forveksles med terror) mot flere kjente personer: foreleggeren William Nygaard (livstruende skadet, ukjent gjerningsmann, mulig sammenheng med Rushdie), kelneren Ahmed Bouchiki (skutt og drept av Mossad), mullah Krekar (boligen beskutt).

Idiotisme var utbredt på ytre venstre i Norge, men de gjorde ikke en flue fortred - det gjorde derimot idioter på motsatt fløy.


Benjamin Hermansen minnes.

Blogglisten

4 kommentarer:

Anonym sa...

Høyresiden hadde i tillegg et tilfelle av drap seg imellom (Hadelandsdrapene) og Moderat Ungdom. Det siste ble (selvfølgelig) klassifisert som et uhell; de drev jo bare med våpenøvelser.

I den sammenhengen ble det mer eller mindre avslørt at gammelkonservative (eller autoritære) hadde store våpenlagre i tilfelle nordmenn skulle velge en regjering de ikke likte.

Mens ML (som vi ikke på noen måte ønsker å forsvare som sådan) såvidt vi kan huske skal ha hatt med ei hagle eller to, men ellers var rørende udugelige i sin revolusjonære iver.

Konrad sa...

Korrekt. Hadelandsdrapene kan dog ikke regnes som terrorisme (som retter seg mot tilfeldige ofre for å skape frykt e.l.)

Anonym sa...

En mann med klart uttrykte rasistiske holdninger bestemte seg for å drepe en muslim. At han valgte en somalier var muligens tilfeldig, meget mulig ikke. Henrettelsen av drosjesjåføren Mahmed Jamal Shirwac på Heimdal i Trondheim i 2008 var åpenbart rasistisk.

Konrad sa...

Ja du har rett, den sak har jeg glemt, utrolig nok.