torsdag 10. februar 2011

Blank løgn fra Odd Karsten Tveit?

Odd Karsten Tveit påstår at Egypt aldri har angrepet Israel, at Brorskapet vil respektere fredsavtalen og at israelerne ikke vil ha frie valg i Egypt. En klar feil, to tvilsomheter. Jan Arild Snoen går NRKs Odd Karsten Tveit etter i sømmene, og konkluderer: Joda, Egypt har angrepet Israel minst to ganger.


Bløff eller dårlig hukommelse?

Blogglisten

2 kommentarer:

Sosialisten sa...

Israel ville svært gjerne at Mubarak skulle sitje med makta i Egypt:

http://news.antiwar.com/2011/01/31/israeli-president-others-slam-obama-for-betrayal-of-mubarak/

http://news.antiwar.com/2011/02/02/israel-pushes-for-conditional-democracy-in-egypt/

Shimon Peres, presidenten i Israel, ynskjer slett ikkje frie val i Egypt.

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4020650.ece

Kva diverse broskap måtte meine om enkelte fredsavtaler er i seg sjølv irrelevant. Det som tyder noko er kva det egyptiske folket meiner. Og der er det naturleg nok ikkje alle som er like glad i ein avtale som gjer dei til ein del av undertrykkinga av palestinarane, spesielt på Gaza-stripa, og der dei ikkje ein gong kan ha militære styrkar på Sinai-halvøya, som er egyptisk territorium.

Og har Egypt nokon gong gått til åttak på Israel?

I så fall måtte det ha vore i 1948, men mest all krigføringa gjekk då føre seg i dei områda som hadde blitt tildelt palestinarane. Det andre alternativet må vere krigen i 1973, der Egypt og Syria prøvde å ta tilbake områda Israel hadde okkupert seks år tidlegare. All krigføring gjekk her føre seg på dei okkuperte territoria, og ikkje i Israel.

Konrad sa...

Det er neppe tvil om at Egypt har angrepet flere ganger. Kreative definisjoner for å bortforklare dette blir bare tøvete. Et angrep for å ta tilbake okkupert land er også et angrep.