lørdag 12. februar 2011

Når sosialister og populister sponser kapitalister

Paul Chaffey, administrerende direktør i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia, mener politikerne ble forført av drømmen om noe helt nytt på Fornebu, skriver Aftenposten 5.februar.

IT Fornebu fikk tomten på den gamle flyplassen uten budkonkurranse i bytte mot løfter om å skape et internasjonalt miljø for utvikling og innovasjon innen IT. Dette skulle blant annet gjøres gjennom inkubatorvirksomhet.

- Jeg tror politikerne lovet ting de ikke kunne holde. De var inspirert av en klyngetanke, at man må ha en kritisk masse av miljøer og talenter for å få utvikling. Men slikt er ikke noe man kan vedta. Politikerne kan ikke vedta en næringsstruktur, sier Paul Chaffey.

IT Fornebu skulle huse 4000 forskere og bli Norges Silicon Valley. Slik gikk det ikke. Ti år senere er IT Fornebu blitt et eiendomsselskap – med svært attraktive tomter, skriver Aftenposten 4.februar.

IT-Fornebu var et råttent maktspill, skriver Arild Haraldsen i en kommentar på digi.no. Ap og Frp presset gjennom saken i Stortinget, mot regjeringen Bondviks vilje. At tåkehodet Jagland sto bak Aps iver overrasker neppe. Teorigrunnlaget er besnærende og kan nok lure smartere folk enn Jagland.

Slik går det når sosialister og populister gjør felles sak med kapitalister. Da får vi den norske formen for korrupsjon: Det skjer i full offentlighet og fullt lovlig, men det er likevel et ran av fellesskapet.


Ytrefileten.

Ingen kommentarer: