fredag 4. februar 2011

Tybring-Gjedde innstifter ufredspris

Snorre Valen (SV) har nominert WikiLeaks til Nobels fredspris, meldes det.

Frps Tybring-Gjedde misliker (ikke overraskende) dette sterkt. WikiLeaks baserer seg på stjålne dokumenter og har derfor ikke verdig til fredsprisen, mener Tybring-Gjedde. På NRK P2 gjentok han at Ayaan Hirsi Ali er en bedre kandidat (nominert i 2007). Ali har gitt et kraftfullt bidrag til våre fordommer mot islam og muslimer, og har dermed slått et slag for intoleranse og ufred. WikiLeaks bidro derimot til å avsløre statlig vold og tortur, og var muligens avgjørende for regimeskiftet i Tunisia.

Tybring-Gjedde bør innstifte sin egen pris som kan deles ut til enda mer meningsløse kandidater enn det Jagland presterer.

Forslaget fra stortingsrepresentanter for Krf og Høyre er det langt mer mening i: Høyre og KrF mener den kubanske dissidenten Oswaldo Paya Sardinas bør få Nobels fredspris.


Slår et slag for feilinformasjon, intoleranse og fordommer. Rafto-prisen, kanskje?

Blogglisten

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hun har da ikke spredd en eneste fordom hun. Det eneste hun peker på er religions store bidrag til faenskap. Nå skal en selvsagt ikke si noe offentlig om at islam lider av de samme som kristendom. En enorm iboende hang til å ønske styre samfunnet på basis av religiøse regler.

Konrad sa...

Du har fulgt svært dårlig med i timen.

Anonym sa...

Riktig, har hun startet med å sende brev til andre og overføringsmetoden er kniv i brystet (som festemekanisme i tilfelle vind vil føre brevet avgårde) på folk?

Kall det gjerne en fordom mot postverket.

Konrad sa...

Flott, der nærmer du deg et retorisk bunnivå.

Anonym sa...

Ikke sant. For slik en brevveksling er jo såååååååååå ikke bunnet ut av ideologi. Det ville vært en fordom å påstå noe slikt.

Konrad sa...

Jøjemej.

Sosialisten sa...

Når du tek jobb i den krigshissande tenkjetanken American Enterprise Institute bør du ikkje få nokon fredspris. Sjølv om Liu Xiaobo for så vidt har vist at å vere tilhengjar av krig og faenskap ikkje er noka hindring.