mandag 10. desember 2012

Islam - en ufordragelig bølle

Et oversett innlegg fra i fjor sommer:

Islam har ikke blitt satt på plass, men blitt beskyttet. Derfor har ikke islam blitt voksen. I stedet har islam blitt en bortskjemt unge som sutrer, griner og slår rundt seg når noen sier noe ubehagelig. Hvis islam skal bli voksen, snarere enn en ufordragelig bølle, må vi slutte å beskytte og særbehandle.
Forfatteren kaller seg stipendiat i etikk. Etikk er en gren av filosofien og da skulle man vente bittelitt mer presisjon plus litt moral kanskje.

Islam er såvidt jeg vet en religion. Kan en religion "bli satt på plass"? En kompis, et uskikkelig barn, ja sågar en politiker, men en religion? Kan islam oppføre seg som "en bortskjemt unge"? Det finnes 1 milliard eller så muslimer. Kan man si noe generelt om hvordan disse oppfører seg? Dette er naturligvis språklige virkemidler (besjeling og personifikasjon). I denne sammenhengen er virkemiddelet meningsløst som annet et forsøk på å gjøre muslimer til et kollektiv.

På det tidspunktet (1 måned etter Utøya) var det også smakløst: Den virkelige ufordragelige bøllen fra i fjor sommer sitter nå i fengsel for tidenes forbrytelse i Norge. En umoden mann som ble krenket av muslimers nærvær i Norge og det faktum at Ap tillater det.

4 kommentarer:

Doremus sa...

"I de fleste katolske land kan homofile inngå partnerskap"

Ergo er katolisismen mer liberal enn islam, og forøvrig er Mor Nille fortsatt en sten.

Ser også at tanken om å 'ferdigkrenke' muslimer var fremme allerede da. Merkelig nok har jeg ennå ikke sett noen av 'krenkerne' ta til orde for at alle innvandringsmotstandere bør kalles fascister og Breivik-kopier inntil de blir 'ferdigkrenket'

Konrad sa...

Storhaug mfl gjør denne debatten upresis og surrete. Snakker vi om land, personer eller religionen i seg selv? Paven er ingen liberaler, men katolske land som Italia og Frankrike er i praksis liberale, og det er mange av landets innbyggere.

For katolikker skjelner Storhaug mellom land, person og religion, men for muslimer/islam er hun ikke villig til å skjelne mellom regimer i Midtøsten og muslimer i Norge.

Anonym sa...

En helt kurant kronikk - og det er fornøyelig at ekkokammeret ikke finner annet å henge seg opp i enn de skrivetekniske virkemidlene.

Konrad sa...

Skriveteknisk? Tull og tøys. Det er poengene som ikke holder: "det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta"