fredag 15. februar 2013

Afrikaner-kritikere og andre godgutter

Tvedt aldri blitt omtalt i mediene som «jøde-kritiker» eller «afrikaner-kritiker» skriver Olav Elgvin i Aftenposten:

Tvedt er unektelig kritisk til både jøder og afrikanere. Likevel har han ikke blitt omtalt som «jøde-kritiker». Normalt blir han omtalt som antisemitt, nynazist eller rasist. Grunnen til det er at det Tvedt driver med ikke er det man normalt betegner som «kritikk». .... Driver man med muslimhat kan man gjerne bli betegnet som «islamkritiker».

Elgvin påpeker at 27-åringen som skal ha fyllevrøvlet om å bombe Stortinget blir omtalt som "islam-kritiker", mens han oppfattes som "ekstremt rasistisk" av de som kjenner ham.

Samtidig, like i nærheten:
 Alexandra Irene Larsen beskylder norske islamforskere for å drive romantisering og skjønnmaling av islam og islamisme. Driver VG og mange andre skjønnmaling av rasismen når de kaller den "islam-kritikk"? Larsen er selv en islam-kritiker, er hun bekvem med å bli puttet i samme bås som overstadig berusede ekstrem rasister?

Elgvin refererer også forskning (i motsetning til Larsen), denne viser at
Muslimhat henger sammen med andre typer fordommer. Det vil si at mange av dem som er skeptiske til muslimer også er skeptiske til andre minoriteter, slik som jøder og homofile. Muslimhatet handler ofte om helt andre ting enn skepsis til islam som religion: Det dreier seg om generell fremmedfrykt, der «muslimer» blir det ultimate symbolet på de som er fremmede.
"Kritikk" av islam er som jeg har sagt uttallige ganger, stort sett bare et falskt flagg, en kamfluasje for god gammeldags rasisme.

Apropos: Nå har også Dagbladet bragt følgende nyhet: "Dette bildet har Chavez-kritikerne ventet på. Presidenten puster gjennom et rør i halsen." Chavez' "kritikere" gleder seg altså over at mannen kan være døende. Det dreier seg nok om Chavez' svorne fiender, ikke noen puslete kritikere.

Apropos 2: John Olav Egeland "Den nye høyreekstremismen pynter seg med liberale klær for å få aksept"Det må da være lov å kritisere afrikanere!
Jeg mener da ikke noe vondt med "neger", det er jo bare en hudfarge!

Ingen kommentarer: