torsdag 21. februar 2013

Ny-Mccarthyismen på Minerva

Bård Larsen har inntatt rollen som Minerva/Civitas egen kommunistjeger. Nå er det Bjørnar Moxnes som får unngjelde. Bårde Larsen var jo selv en slags Moxnes i sin første ungdom, så her svinger man fra den ene ytterligheten til den andre:

Lund-kommisjonen kom som en uventet gavepakke for den rabiate venstresiden. Hvem hadde trodd? Årtiers kamp for autoritær kommunisme endte med at det offisielle demokratiske Norge ba om unnskyldning og utbetalte store erstatninger, mens proletariatsdiktaturforkjemperne fremsto som uskyldige ofre for ufine metoder.
Larsen skriver at det ikke er urimelig at Blitz overvåkes eller ble overvåket. Ja kanskje det? Larsen underslår likevel det enkle faktum at det er Blitz selv og andre venstremiljøer som har blitt utsatt for bomber. Kyvik kastet f.eks. en bombe mot et 1.mai tog. 

Den retthaverske Bård Larsen insisterer igjen på å bruke begrepet det omtrentlige og uspesifiserte "islamofascisme", en gavepakke til folk som ligger en kilometer til høyre for Larsen. Igjen har Larsen problemer med empirien: I Norge er det muslimer som har blitt utsatt, f.eks. bombeangrepet mot Nor moske på Frogner i 1985.

4 kommentarer:

Doremus sa...

"Larsen underslår likevel det enkle faktum at det er Blitz selv og andre venstremiljøer som har blitt utsatt for bomber. Kyvik kastet f.eks. en bombe mot et 1.mai tog. "

Øh, BL sier vel ikke noe om at Blitz-motstandere ikke skulle overvåkes, bare at Blitz selv var såpass skumle at også de måtte finne seg i overvåkning.

Konrad sa...

Ja, nettopp. Empirien viser at det ikke var Blitz, men Blitz' motstandere som var skumle.

På samme måte: Tyske RAF skal på 70-tallet ha henvendt seg til AKP, men blitt kontant avvist. AKP babblet om revvolusjon, men var i realiteten ikke glad i voldsbruk.

PST synes altså å kjøre i samme gamle spor, og Bård Larsen henger seg på.

Ketil Lund poengterer f.eks. at ordensforstyrrelser (der Blitz har markert seg og fortsatt markerer seg) er en sak for det vanlige politiet, ikke for politiet.

Anonym sa...

SUF/AKP(ML) var vel demokratisk revolusjonære i prinsippet. Antakelsen var at når folkets flertall ville endre samfunnet _gjennom valg_, så ville ikke borgerskapet med deres redskaper politiet og militære ikke godta dette og forsøke kupp.

En revolusjon mot dette er vel strengt tatt mer demokratisk enn alternativet. (Hellas, Chile).

En skulle vel ikke helt til Tyskland for å finne ideologer som tenkte annerledes - Sverige, for eksempel. Men de var så sære at de aldri fikk den oppslutningen som SUF/AKP(ML) nådde i Norge.

Anonym sa...

lund har rett. (så slutter vi avsnittet uten modifiserende forbehold).

Dernest må man si at det i etterklokskapens klare skjær virker lite smart at de røde infiltrerte MFL, og greide å kjøre ABB ut i isolasjonen.

Endelig bør det sies PET ikke har det enkelt når de som står for djevelskapen er umodne drittsekker som ABB, Bhatti og hva de nå ikke heter alle sammen. Det er ikke lett å identifisere alle unger som har fått feil pottetrening heller.