tirsdag 19. februar 2013

Et hundset, fornedret og utsugd folk

Hvem? Svenskene naturligvis. Ondskapen selv synes å være den sympatisk og svakt høyrevridde statsminister Reinfeldt skal vi tro HRS anonyme skribent:

Ett land där grupper av invånare hugger varandra i strupen och vill varandras död. Lukten av blod är varm och söt. För den som har fått upp vittringen är den vanebildande. Den ger en skön känsla av mening och inflytande. Den har dessutom fördelen att den liksom osökt tränger undan allt utom den söta klibbiga blodsmaken. Rovdjursdriften tar över. Rovdjuret vill jaga. Hela dess existens är jakten, drevet, slita bytet i stycken.
En mer katastrofal statsminister har Sverige aldri hatt, i følge HRS gjesteskribent. En "maktberusad diktator – en statsminister som drivs av primitiva hämnd- och straffmotiv". 

Se ellers ARS kronikk i Aftenposten og Hege Storhaugs sjarmerende tilsvar:
ARS’ angrep på HRS er et forsøk på å få søkelyset bort fra sin egen tilknytning til ekstremisme.
Symptomatisk nok svarer ikke Storhaug på den konkrete kritikken, men gjør presis det samme som hun kritiserer ARS for - nemlig å beskylde ARS for kobling til ekstremister. Storhaug har altså ingen forklaring på hvorfor de gjengir de groteske skriveriene av den anonyme svensken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bidrar du selv mest til dialog eller til polarisering av debatten, synes du?