fredag 22. august 2008

Alle terrorister er muslimer

Dette er inntrykket norsk medias skjeve dekning gir oss. I Danmark står dette til og med å lese i en lærebok for 5. klasse. Politikere som Carl I. Hagen utnytter og forsterker dette inntrykket for egen oppslutnings del. Inntrykket er, som nevnt tidligere, helt misvisende. Det er i allefall alt som tyder på at skuddene mot Hvalstad er hvit, norsk terror. Hallgrim Berg skriver på sin side at "felles for samtlege anslag mot USA, er at det er islamistiske terroristar som står bak" (Dagbladet 22. febr 2007). Shoiab Sultan og Øyvind Strømmen påpeker i sin utmerkede artikkel i Samtiden (nr 2, 2007*) at Berg overser terroranslag som f.eks. Oklahoma City bomben og rundt seksti andre terrorplot fra høyreradikale grupper. Uansett årsak eller motiv er Hallgrim Bergs selektive informasjonsbruk typisk.

Noen norske aviser forsøker heldigvis å balansere bildet. Senest i går kunne Dagbladet melde at "mytene om terroristene står for fall". Hallgrim Bergs kunnskapsløse agitasjon ble også behørig imøtegått av blant Lars Gule (selv en straffedømt terrorist) og Stian Bromark. På samme måte som Lars Gule mener jeg at argumenter, agitasjon og tankemåte av den type Hallgrim Berg fremviser har ubehagelige likhetstrekk med anti-semittismen.

Se også:
Pål Hivands blogg

Bildet: Utypisk terrorist.

------
*Samtiden er elektronisk tilgjengelig på Idunn dersom du har institusjonsabonnment.

1 kommentar:

Trond sa...

Sjekket europol sin rapport fra 06. Den viser et litt annen bilde enn det frp og demokratene ønnsker var virkelig. Den viste at de fleste aksjoner var gjort av enten ulike etniske uavhengighetsgrupper eller grupper til høyre og venstre i det politiske landskapet.