søndag 10. august 2008

Totalitært svermeri - en skummel føljetong

Vox Populi og Liberaleren har engasjert seg sterkt mot EUs datalagringsdirektiv (all ære for det). I mellomtiden gjøres det stadig små skritt i retning av et totalitært samfunn. Fra EU-parlamentet kom det nylig et forslag om å registrere og kontrollere bloggere, i følge BT. Dagens Næringsliv skriver på sin side om at amerikanske myndigheter overvåker alle internasjonale pengeoverføringer gjort av privatpersoner mellom tredjeland. Ja du leste riktig. Amerikanske myndigheter overvåker også pengeoverføringer som ikke involverer amerikanske borgere eller amerikanske banker, og griper sågar inn uten å informere kontoinnehaver eller vedkommende lands myndigheter. DN spør retorisk: "Er det ikke på tide å sette en stopper for dette?" Senere kunne BT melde at den amerikanske kongressen har vedtatt en ny lov som gir myndighetene rett til å drive elektronisk overvåkning uten godkjenning fra domstolene.

I agurktiden kunne vi i BT også lese om politikernes frykt for åpenhet. BT kan opplyse at det har vært en dramatisk økning i antall saker som er unntatt offentligheten.

Georg Apenes har uten tvil et godt grunnlag for å snakke om det totalitære svermeri. Hver lille innskrenking av åpenhet og personlig frihet er sikkert gjort i en god hensikt, men veien til helvete er som kjent brolagt med gode intensjoner. Den viktigste kampen står ikke mellom oss og dem (muslimene, terroristene, kommunistene), men mot det totalitære svermeri hos oss selv. Kampen står om det åpne samfunn.

2 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Dersom datalagringsdirektivet innføres i Norge blir det meningsløst å snakke om personvern.
Så enkelt er det faktisk.
Ikke alt krever lange tankerekker.

Anonym sa...

Jepp.
I stadig større grad føres vi bak lyset og blir skamløst overkjørt, plyndret, snytt, bedratt, forrådt, voldtatt og umyndiggjordt av fangevokterne, eller "myndighetene" som de kaller seg.
En bloggers edleste mål er å få synliggjordt dette til folk forstår hvor radig det går mot et totalitært samfunn der staten har høyere prioritet enn innbyggerne.
Se opp for "kledelige" påskudd til å ta en ny jafs av vår rett til å velge det som angår oss selv.
Glem heller ikke at skatter og avgifter er en måte å overføre makt fra enkeltindividet til myndighetene.
Og de har ikke dine beste interesser i sinne. Deres prioritet er mer kontroll, mer makt. Over deg.
At hensiktene i utgangspunktet skulle være rederlige kjøper jeg heller ikke usett. Der kan det være ymse.
En politikers første prioritet er sin egen karriere, uansett hvor idealistiske de ønsker å innbille deg at de er. Det er som å legge konfekt ut mot kanten av stupet. Så når det begynner å gå fort, er det allerede for sent. Tenk nå, før det blir forbudt. Det er dessverre ingen spøk. Så lenge ingen breker falskt er det strake veien til slakteriet.
Lykke til.
Hilsen Ugle Rimosen