mandag 22. november 2010

Puling hos PST, NAV og WikiLeaks

"I bakvendtland der kan alt gå an", heter det i en barnesang. De siste dagene har vi mye rart vi knapt trodde gikk an. PST gir blaffen i fremmede makters mulige ulovlige virksomhet i Norge, nærmere bestemt overvåkning av frie borgere på norsk jord. PST-sjef Kristiansen sier at det knapt ville falle henne inn å bry seg om den slags.

Nå avsløres det også at NAV på grunnlag av trygdeloven visstnok har fått vide fullmakter til å kontrollere trygdemottakeres digitale aktiviteter. NAVs klienter er til orientering ikke slubberter og vanekriminelle, det er praktisk talt alle borgere og innbyggere i dette landet. Er dette et arbeidsuhell i pølsefabrikken kjent som Stortinget eller er det enda verre farse?

Samtidig kjører Storebror Storberget og hans (i dette tilfellet) brother in crime AJ sitt propagandamaskineri for å gjøre den internettbaserte overvåkningen total. Det alvorlige er selvsagt hvor integritetskrenkende Datalagringsdirektivet i realiteten vil være: man kan like godt gjøre en totalregistrering av hvilke aviser man leser, hvem man puler med, hvilke barer man besøker, og hvor ofte man promper. Nesten like alvorlig er faren for at denne informasjonen kommer på avveie.


Jasså, du gikk tur på søndag? Da kan du ikke være så syk likevel. NAV-politiet kommer og tar deg.

Blogglisten

1 kommentar:

Arvid sa...

Fantastisk! Vel, det gjelder de fleste av dine innlegg. Leser bloggen jevnlig, men uten å kommentere så ofte...