tirsdag 29. november 2011

Schjenken sutrer videre

Erik Schjenken var ambulansesjåføren som valgte å forlate Ali Farah i Sofienbergparken til tross for at Farah var alvorlig skadet. For dette fikk han og ambulansetjenesten berettiget kritikk, selv om en del kritikk kanskje var overdrevet. Nå har Schjenken fått ny taletid i NRK der han legger frem sitt syn med gråtkvalt stemme, da er det på tide å minne om sakens fakta:

  • Farah var alvorlig skadet og måtte til lege/sykehus
  • Ambulansen tok ham ikke med
  • Ambulansepersonalet behandlet ikke pasienten med respekt
  • Legevakten er 1 min fra parken, Ullevål 5 min
  • Farah fikk varig men av hodeskaden
  • Det var en feilvurdering av ambulansepersonalet (Schjenken innrømmer dette selv)
  • Schjenken fikk 1 mill i erstatning, Farah fikk 296.000,-
  • Schjenken valgte selv å stå frem med navn og bilde
  • Schjenken mistet ikke jobben
Altså: Ambulansen hadde ingen grunn til ikke å ta ham med, det var 1 min til legevakten rett ned i gata. Selv om han ikke var livstruende skadet kunne de kjørt ham til legevakten. Alle til stede og selv den rutinerte politimannen ble forbauset da ambulansen forsvant.

Spørsmålet som fortsatt gjenstår: Hvorfor insisterte de på å ikke ta Farah med i ambulansen?

Schjenken svarer bare "feilvurdering" (det er åpenbart for alle), men hvorfor? Derfor synes jeg overhode ikke synd på Schjenken.

10 kommentarer:

Anonym sa...

At du ikke har medfølelse for at en person uriktig henges ut som rasist i alle medier, samt at mediene velger å ikke fortelle hele sannhetet (at den såkalte bevistløse stod ved siden av ambulansen når de kjørte) sier jo ganske så mye om deg.

Konrad sa...

Schjenken fikk 1 mill i erstatning. Han valgte selv å stå frem med navn og bilde.

Farah fikk varige men og 296.000 i erstatning. Han fikk korrekt behandling.

Og så er det liksom Schjenken som er offeret. My ass.

Så nok en gang: Hvorfor forlot Schjenken Farah? Ja det var en feil. Men hvorfor gjorde han det?

Kanskje du kan svare for ham.

Anonym sa...

Først bør du sortere blyantene dine. Farah fikk erstatning for å ha blitt utsatt for vold av den skyldige. Det har ingen sammenheng med erstatning som Schjenken får for å ha bli utsatt for ærekrenkelser etc., fremsatt av media mot bedre vitende og i den hensikt å tjene penger.

Han var også gjenkjent før han stod frem med navn.

Sckjenken skadet ikke Farah, og unnlatelsen av å ta han med blir kritisert, men blir ikke sett på som så alvorlig at det medfører andre konsekvenser enn kritikk, slik som skjedde når all fakta kom på bordet.

Jeg tregner ikke og kan ikke svare for han, men jeg så programmet og har lest dommen. Både han og domstolen svarer på det spørsmålet du stiller.

Du kan jo heller spørre deg spørsmålet om hvorfor Farah ba Schjenken om unnskylding... Kanskje det er noen fakta i saken du ikke vil ta inn over deg.

Regner med at du forstår hvorfor Farah ble forlatt, mens han stod på egne ben (ikke slik som vist på det bildet når han lå - for det var etterpå). Selv om du ikke ser hvorfor, så vil du forhåpentligvis se at både dommere og minst en av dagbladets journalister fastslår at det ikke har noen som helst å gøre med rasisme og hudfarge... hvis det var det du trodde.

Konrad sa...

For 101 gang:
Jeg snakker om sakens proporsjoner. Farah fikk 290.000 i erstatning (han har varig men), Schjenken fikk 1 mill fordi Dagbladet var ufine. Men likevel fortsetter Schjenken sutringen.

For 102 gang:
Schjenken mente der og da at Farah ikke skulle inn i ambulansen. Sykepleiere, politifolk og andre på stedet mente det var en helt kokko beslutning.
I tillegg var ambulansegutta frekke i kjeften "Han står oppreist, han dør ikke."

Schjenken gjorde en medisinst feilvurdering, men hvorfor var de så forbanna opptatt av at Farah IKKE skulle inn i ambulansen? De kunne lagt ham på båren og kjørt til Ullevål og vært ferdig med saken på 16 minutter.

De kunne tatt ham inn i ambulansen selv om de han ikke var livstruende skadet (noe han faktisk var). Hvorfor?

Anonym sa...

Farah er faktisk ferdig med saken og har tilgitt Schjenken. Hvorfor kan ikke du også bli ferdig med det? Kanskje du kunne lære deg litt om....toleranse?

Konrad sa...

Toleranse?

Schjenken har fått 1 mill i erstatning, Farah har fått 296.000. La meg minne om at Farah er "offeret" her, det var Schjenken som gjorde en feil. I tillegg får han altså breie seg på NRK med gråtkvalt stemme. Schjenken har ingenting å sutre over.

Viktig spørsmål gjenstår: Hvorfor var Schjenken & kollega så opptatt av at Farah IKKE skulle inn i ambulansen?

Anonym sa...

Det er to offere her som har fått liv og helse ødelagt, men de har forsont seg. At du fortsatt vil rase oer at han forteller sin historie til media får du ta opp med NRK. De spør og han svarer.

Lisa sa...

Schjenken var faktisk også et offer. Schjenken har hatt langvarige og alvorlige helseplager med langvarige sykmeldinger. Bland annet posttraumatisk stresslidelse. Disse traumene ble forårsaket av en presse som systematisk unnlot å gi et riktig bilde av hva som foregikk i parken, noe som også ble forsterket av alvorlige og ensidige påstander fra flere av landets øverste ledere. Han har vært så langt nede at han har vurdert selvmord. Jeg synes absoulutt at han fortjente en erstatning, Selv om 1 mill aldri vil kunne rette opp i ærekrenkelsen han har blitt utsatt for og de psykiske lidelsene han i ettertid har slitt, og vil slite med.
Jeg ser at du er veldig opptatt av hvorfor Schjenken "forlot" Farah i parken. I både Schjenken's og den andre ambulansesjåførens avhør forteller de at « pasienten fikle med bukselinningen, som om han leter etter noe i lommen. Og så skjer det. Han tar plutselig frem penis og urinerer slik at det treffer skoene og buksen til Schjenkens kollega.– Din jævla gris! Utbryter han, Pasienten går så frem og tisser så på ambulansen» De oppfattet dette som viljestyrt og som et atferdsproblem, og ba den "rutinerte politimannen" om transportere pasienten til legevakten. Han ville tydeligvis heller "ikke ha" Farah i bilen sin etter som han måtte ringe etter en bil som var "egnet" for transport av urolige personer.
Ettersom de før Farah tisset på dem hadde utført sjekklisten til Glasgow Coma Scale, og ut ut i fra den hadde konkluderer i at Farah kunn hadde lett hodeskade så dro dem.

Jeg er helt ening i at det var en feil konkludering, Men dette har overhode ingen ting med rasisme og gjøre! Dette er bare ren heksejakt. Og jeg synes det er skammelig at en mann som omtales som en av ambulansetjenestens mest erfarne menn, med over 10 000 oppdrag uten anmerkninger pluttselig skal stemples på den måten.
Det kan være lurt og ikke høre slavisk på hva som blir sakt i media.


http://www.aftenposten.no/amagasinet/article2688456.ece#.T4ikB9kZkvt

Anonym sa...

tror du skal vurdere å lese boken til Schjenken før du uttaler deg, og gjerne ta deg en utdanning innefor ambulansen så du vet hva deres regler og retningslinjer på en slik sak er...
just saying, finnes alltid flere sider av en sak..

Anonym sa...

Er så enig med deg, Konrad! Stå på!