søndag 20. oktober 2013

Tea Party Norge

Med Horne og Listhaug har vi fått en norsk avlegger av Tea Party rett inn i regjeringen. Denne fløyen av Frp kombinerer den mest vulgære økonomiske liberalisme med offensive tradisjonalisme/kristenkonservatisme. Antiliberalt forsvar for tradisjonelle "moralverdier" glir sømløst over i forsvar for "frihet". De homofiendtlige sitter nå i statsråd sammen med den åpent homofile Bent Høie, mens den åpent homofile Knut Olav Åmås er statssekretær i bakgrunnen. Høyre er partiet som fostret liberal-dannede folk som PK Foss og Lae, homser begge. Og Langslet?

"Frihet" for Frp handler mest om tut-og-kjør-frihet, billig sprit, fri utfoldelse av hestekrefter i naturen, 130 km/t på motorvei etc. Det er ikke frihet for homser og muslimer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

For å finne noe som ligner "Tea Party" i Norge må vi langt fra Stortinget. Det er nemlig ikke et eneste parti - FRP inkludert - som står til høyre for Demokratene i USA.
Det må isåfall være DLF med rundt 2000 velgere. Alle partier på tinget er mer eller mindre sosialdemokratiske.

Konrad sa...

Du forholder deg ikke til det jeg skrev. Poenget var ikke høyre-venstre-aksen, men hva disse folkene står for. Tea Party/Horne-Listhaug-mfl står for "frihet" i betydningen vulgær næringsliberalisme og "tut og kjør liberalisme", kombinert med nasjonalisme, isolasjonisme og tradisjonalisme (konservative i moralspm).

Det er naturligvis noen forskjeller når det f.eks. gjelder velferdstjenester særlig.