lørdag 10. desember 2011

Bruce Bawer furter videre

Burce Bawer var skikkelig sur da det viste seg at han var på feil side 22.juli. Verre ble det da han fikk berettiget kritikk for sine konspiranoide skriverier som ABB hadde forsynt seg grovt av. Nå furter han videre ved å kalle sine meningsmotstandere for "quislinger". Man skal være ganske stormannsgal, eller kanskje paranoid, når man går amok fordi noen er uenige.

Men sykmeldt er han ikke.

PS:
Sensuren i Norge kan ikke være så ille når han kan kalle fremstående personer for quislinger. Kritikken mot Bawer, gitt omstendighetene, har dessuten vært ganske forsiktig og denne type kritikk har hovedsakelig rammet Fjordman. Selv var jeg så uforsiktig å si at "Bruce Bawer er medskyldig i å ha skapt ABBs verdensbilde" og slik sett bærer et moralsk medansvar for 22.juli, men det var svært få som var så direkte (og jeg fikk da også mye misforstått kritikk for denne presise formuleringen). Og denne Peder Jensen har slett ikke blitt kneblet: VG ga en sympatisk fremstilling av ham i en reportasje, og han slipper i det hele tatt til i media med sitt budskap.

Og nei, jeg kommer ikke til å kjøpe boken. Jeg kan i stedet anbefale å tilbringe tid sammen med en god rødvin til samme pris.

Ingen kommentarer: