lørdag 3. desember 2011

Paven er psykotisk

To norske psykiatere uten kjennskap til den katolske kirke har observert og samtale med Joseph Ratzinger, biskop av Roma. De konkluderer med at symptomene er overveldende og tydelige:

  • hallusinasjoner: Ratzinger snakker til usynlige eller livløse vesener i skap, statuer og bilder; han påstås også å høre stemmene deres, og han påstår at vin er blodet til en mann som døde for 2000 år siden.
  • Bisarre vrangforestillinger med stormannsgalskap: Ratzinger opptrer svært pompøst, påstår at han er ufeilbarlig, og at han er regent for store deler av verden (til tross for at han bare er innehaver av en storslått herregård med tjenere i sentrum av Roma).
  • Forvirret tale med egenkonstruerte ord: Ratzinger snakker vagt og usammenhengende, noen ganger på tysk og italiensk, ofte med innslag av uforståelige ord som fra et utdødd språk.
  • Merkelig påkledning og snodig oppførsel: I motsetning til det normale blant menn i Roma kaster han på seg noen gamle gardiner, tepper, broderte duker og rare hatter; Ratzinger viser også en del bisarr oppførsel f.eks. merkelige håndbevegelser som for å vifte usynlige fluer.
Konklusjon: Psykotisk (schizofren med paranoide innslag), kort sagt sprøyte gal.

Ingen kommentarer: