mandag 5. desember 2011

Hege Storhaug fusker med fakta (igjen)

Eivind Trædal skrev en omstridt kronikk i Dagbladet 28.nov (under overskriften "Søppelmennesker"), og fikk naturlig nok tilsvar fra Hege Storhaug. Men, viser det seg, Storhaug er ikke så nøye på hva som står i kronikk og feilsiterer Trædal systematisk (Trædals replikk 5.des):

Du hevder at jeg «gjør meg høy og mørk på 22. juli». 22. juli ble ikke nevnt i min kronikk, og jeg har heller ikke publisert noe om dette temaet.
(...)
Jeg er også motstander av tvangsgifte, kjønnslemlestelser og hijab for barn. Jeg mener derimot ikke staten er «grusom» om den ikke «åpner døra» for «alle verdens trengende», eller at nordmenn er «iboende rasister».

Ingen av disse tingene står i min tekst. Jeg har heller ikke sagt noe sånt andre steder. Hvis slike meninger var blant årsakene 22. juli, som du hevder, så må du rette den kritikken til andre. Det er umulig å forholde seg til kritikk mot ting jeg ikke har skrevet eller ment. Jeg har ellers ikke bakgrunn fra noe politisk parti, og føler ikke at jeg sitter med noen «voldsromantiserende bagasje».

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette kommer til å henge ved Trædal i lang tid. Hna vil være kjent for æ være den som kallte Tybring-Gjedde m.m. for søppelmennesker. Hege Storhaug, Tybring-Gjeddes kone og NRK er til sammen ansvarlig for det. Særlig er det skuffende at NRK fremfører dette løgnaktige budskapet i beste sendetid.

NRK, som andre medier, bør også gå i seg selv etter 22. juli. Dette er et eksempel på at de ikke har gjort det. Vi trenger åpenhet og redelighet. Trollet sprekker ikke dersom NRK presenterer islamofobenes paranoide vrangforestillinger (som at de blir kalt søppel av Trædal) som sannhet.

Konrad sa...

Trædal har ikke kalt TG, Storhaug eller andre for søppelmennesker. Tvertimot siterte han en som kalte hijabkledde ungjenter for søppelmennesker. Daglbadets layout kan han ikke noe for.

Så jeg forstår ikke poenget ditt.

Anonym sa...

Du har rett i at Tybring-Gjedde ikke ble kalt for søppelmenneske. Noe som kommer svært tydelig frem i kronikken hans. Men det ser ut til at mange enten ikke kan lese eller har problemer med å forstå hva ordene de leser egentlig betyr.

Konrad sa...

Nettopp. Man kan godt være uenig med Trædal, men han er veldig tydelig på premissene for det han skriver og han siterer korrekt.

Trædal kan ikke noe for medienes tøvete dramatisering - Dagbladet spilte opp med sin layout, NRK fulgte på med en forvrengt fremstilling og Aftenposten kastet seg på bølgen.