tirsdag 4. mars 2014

Justisministeren: - Vi har mislykkes som samfunn

PST mener Norge som samfunn har mislykkes når det gjelder å forhindre at personer blir høyreekstremister. Justisminister Anundsen (Frp) lover handling.

– Vi arbeider nå med en ny handlingsplan mot voldelig høyreekstremisme. Det skal tas viktige grep. 22. juli viste at vi har mislykkes med å motvirke høyreekstremismen. Vi vet for lite om disse tingene egentlig og arbeider hardt, sier Anundsen.

- For å styrke kunnskapsgrunnlaget om høyreekstrem og nasjonalistisk ideologi skal vi øke forskningsinnsatsen fra to stipendiater til to stipendiater og en vitenskapelig assistent, sier Anundsen fornøyd. Kanskje FFI til og med skal få seg en ekstra sekretær i seksjonen for høyreekstrem forskning, sier Anundsen med et fett glis.

- Vi må kvitte oss med den lammende berøringsangsten for bakgrunnen for 22. juli. Ingenting i samfunnsveven skal analyseres opp mot terrorangrepene. Det har etablert seg en nasjonal konsensus om at det ikke er god tone å knytte 22. juli til høyreradikale og nasjonalistiske ideologier, sier Anundsen til VG (15. febr).

Ingen kommentarer: