mandag 17. mars 2014

Tybring-Gjeddes samvittighet

- For meg er det snakk om et personlig samvittighetsspørsmål, på linje med hva abort er for KrF. Vi kan tape noen slag om bompenger, handlingsregelen og så videre. Men jeg kan ikke sitte og se på at samfunnet forvitrer, mener Christian Tybring-Gjedde.

Det er altså avtalen mellom regjeringen og støttepartiene om asylpolitikk TG reagerer på, han har med andre ord ikke "samvittighet" til å være med på den asylpolitikken som er avtalt. Det er godt mulig TGs samvittighet fungerer på den måten, men for de fleste andre er det et samvittighetsspørsmål å gi asyl og opphold til de som trenger det. Er det synet av syrere og somaliere i gaten som gnager på TGs samvittighet?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Her var det da ikke noe å la seg provosere av. Den norske asylpolitikken er full av ting som man ikke tar fatt i, og later som om man ikke ser. At man ikke har samvittighet til å se på at strutsepolitikken fortsetter er det lite opprørende over.

Ellers later du til å ha som forutsetning at Norge har et ingernasjonalt ansvar, men er det egentlig slik?

Konrad sa...

Jeg gjør ingen forutsetninger, jeg snakker heller ikke om asylpolitikk. Dersom du har som ambisjon å levere relevante kommentarer bør du i det minste forholde deg til innlegget.

Innlegget handlet om samvittighetsbegrepet.

Anonym sa...

Som ikke kan påvirkes av nevnte begrep? Mao. er det umulig å føre en så dårlig politikk på dette området at man burde skjemmes?

TG er ikke den eneste som mener at man burde få samvittighetskvaler når man bidrar til en videreføring av dagens uansvarlige politikk.

Problemet meed sinnelagsetikken på dette området er at den er innhentet av realiteten for lenge siden.

Bortsett fra det, finnes det rikelig med områder hvor folk har det veldig tøft. Ofte som følge av kriminalitet og/eller naturkatastrofer. Hvilke områder som kvalifiserer for asyl henger stort sett sammen med velgerpotensial, mer enn fare. Uansett om diverse hot spots er farlige eller ei, ville det være billigete, bedre, mer rettferdig osv. å holde tiltakene lokale.

Konrad sa...

Hva påvirkes av hva?

Som sagt har TG et svært uvanlig samvittighetsbegrep. Ingen overraskelse, han lever jo i bakvendtland.

Anonym sa...

Gjør han? Og ikke nordmenn som ofte gjennom livet f.eks. betaler mer i uhjelp enn omsetningsverdien av boligen deres, men uten å vite hvor penga går? Det er ikke bakvendt?

Eller nordmenn som digger innvandrere, bare ikke der de selv bor.

Det som er bakvent er å insistere på en uansvarlig politikk, vel vitende om at den ikke er bærekraftig. Jeg skjønner ikke hvordan politikerklassen har mage til å kjøre videre, men det HAR den jo. Det krever sitt å se tallene og virkeligheten rett foran nesen og likevel bare kjøre på. Det må man være rimelig samvittighetsløs for å kunne.