torsdag 13. mars 2014

Konrads lov om islam og muslimer

«As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.»

Denne observasjonen kalles Godwin's law: Før eller senere vil en nettdebatt ende med en hitling. Derfor er det noen som praktiserer denne debattregelen: så snart noen drar inn Hitler eller nazister har de tapt debatten og tråden avsluttes.

Ved observasjon av og deltakelse i kommentarfelt og nettforum gjennom mange år, vil jeg lansere en ny: Jo lenger en nettdebatt varer desto mer sikrere er det at noen vil nevne muslimer, islam og islamisme og da vil debatten helt garantert spore av. Den som nevner islam har tapt.

Nå sist så vi det med all tydelighet på Minerva der utgangspunktet var en Akerhaugs anmeldelse av en bok om antirasisters voldsbruk mot antatte rasister/nynazister. Den aller første kommentaren der var fra trollet Nils Svendsen som umiddelbart brukte den klassiske "nazist=islamist".

Shoaib Sultan skrev en vennlig kommentar som klart tok avstand fra ekstremisme og voldsbruk. Reaksjonen fra det høyreradikale kommentarfeltet var det motsatte: Sultan ble da utrolig nok beskyldt for å være venstreekstrem islamist og tilhenger av voldsbruk.

Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.

Det finnes andre vinklinger enn muslimene og deres religion.

Ingen kommentarer: