søndag 5. oktober 2008

"En sak med mange feilvurderinger"

Aftenposten på lederplass søndag 5.okt 08:

"Det er ingen tvil om at Ali Farah fikk en uforsvarlig behandling. Det har Statens helsetilsyn slått fast. Ambulansesjåføren som nå kjemper for sin forstand, erkjenner å ha gjort feil. Men han har aldri bedt om unnskyldning, ansikt til ansikt. Noen ganger er det nettopp det som skal til for å finne fred."

Jeg sakser også fra Nils Nordbergs kommentar borte hos Sissel:
"Schjenkens fremstilling av det som skjedde i Sofienbergparken stemmer slett ikke på alle punkter med det som vitnene har fortalt - og med vitner sikter jeg ikke til min datter som var for forvilet og redd til å få med seg alt, jeg mener de mange andre som var der. Deriblant to sykepleiere. (.....)
Når Schjenken også er blitt et offer i denne saken (og jeg kan også synes synd på ham, og særlig på familien) skyldes det hans egne handlinger og sykehusets uvilje mot å innrømme feil.(....)
...her var det snakk om en systemsvikt, som også kunne ramme andre, hvite som svarte. Noe er galt med selve kulturen når ambulansesjåfører tror de kan opptre slik som de gjorde og slippe fra det."

Se også:
Vil ikke si unnskyld?
Å møte mennesker - Hjorthen uttaler seg om noe han har greie på.
Hvorfor ymdyker de?
Intervju med Mads Gilbert.
Toppen av isfjellet
?
Fr. Martinsen
Ørjasæters kommentar

2 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Kjennetegnet på intellektuell uredelighet er å fortelle halvsannheter.

Ja parramæddikken sa "din gris" og det var ikke noe sjakktrekk akkurat (han har nå i praksis fått yrkesforbud som straff) men da bør det samtidig nevnes at "offeret" for de slemme ord faktisk først urinerte på ham med vilje.

Konrad sa...

Med vilje? Not very likely.