torsdag 9. oktober 2008

Politivoldssak henlegges igjen

Nei, vi er ikke overrasket: Politikvinne slo en jente under barnevernets omsorg, men slipper straff fordi jenta provoserte politikvinnen skriver Nettavisen. Jenta var påført håndjern da hun spyttet på politikvinnen som svarte med å slå henne i ansiktet.

- Man kan ikke akseptere enhver oppførsel fra en 15-åring heller. Det er menneskelig å reagere når man blir spyttet på, sier sjefen for Spesialenheten for raskest mulig henleggelse av flest mulig alvorlige politivoldssaker, Jan Egil Presthus til Aftenposten. Handlingen "kan kritiseres", men ikke noe mer. Oslo tingrett har en langt klarere melding: "i strid med FNs barnekonvensjon."

Altså: Blir polititjenestemenn "provosert" kan bruke rå fysisk makt om det så er mot et barn påført håndjern. Men foreldre har altså ikke lov å slå sine barn, hva skjer da? Da kommer en politimann på vegne av barnevernet.

Nei, vi snakker ikke om rimelig bruk av fysisk makt for å utføre et lovlig ærend, vi snakker ikke engang om nødverge og selvforsvar. Dette dreier seg om en polititjenestemann som ikke klarer å styre sitt eget temperament, som blir provosert for noe man må regne med på slike oppdrag. (Ambulansesjåførene i Sofienbergparken tålte heller ikke kroppsvesker på galt sted. Kroppsvesker ute av kontroll er på samme måte noe man må regne med på førstehjelpsoppdrag.)

Spesialenheten har gjort mye rart, men dette tar kaka, Presthus har mistet all troverdighet og er innmeldt i dusteforbundet sammen med hoffnarr Arne Johannessen.

Saken har vært en voldsom belastning for kvinnen, i følge Oslopolitiet. Javel? Jeg trodde det var jenta som ble slått i ansiktet med stor kraft. Sofienbergparksaken var også en stor belastning for Schjenken, ja sikkert, men det var faktisk Ali Farah som fikk en livstruende hodeskade. Kanskje belastningen var litt større for Farah? Nå tjenestemenn slutte det den jævla sutringa, når de tabbet seg loddrett ut så får de stå oppreist og svare for konsekvensene. Voksne folk må tåle det.

Les om forhistorien:
Røds 2stemme.

5 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Din tittel på Spesialenheten er mye bedre enn den offisielle.

Konrad sa...

Konrad sier det som det er.

Amos Keppler sa...

En svært så fornuftig holdning.

Anonym sa...

Bortsett fra et det er utrolig feigt å slå noen som er påført håndjern reagerte politikvinnen helt naturlig, men som politi burde hun vært mer proff en å slå en 15 årig jente.

Foreslår at denne kvinnen overføres til avd. for renhold av celler og bilvask.

Glimrende navn på spesialenheten. Egenlig ganske glimrende ordning at kolegaer etterforsker hverandre for da slipper man å lure på resultatet.....

Lurer på om jeg kan få en kammerat til å godkjenne regnskapene mine, så sparer vi regnskapsfører, revisor og skatteetaten for bryet :-)))))).

Konrad sa...

Politiet har sikkert også noen dasser som trenger vask.