tirsdag 14. oktober 2008

Kåt politimann dømt

En politimann er fradømt muligheten til å jobbe som politi for all fremtid for å ha sendt slibrige tekstmeldinger (med nakenbilder) til 17 år gamle jenter. Politimannen er også dømt til betinget fengsel i 45 dager og må dessuten betale en bot på 10.000 kroner. Han må ikke betale erstatning til noen av jentene. NRK har detaljer om saken.

En annen polititjenestemann slapp med kritikk etter å ha slått en forsvarsløs 15 årig jente. Etter drapet på Obiora ble bare opplæringen på Politihøgskolen kritisert.

Det er mulig at det er en logikk i disse sakene, men jeg klarer ikke å få øye på den, kanskje med unntak av at jo alvorligere sak, desto mindre sjanse for reaksjon mot politimann. Vi har tidligere sett at politimenn slipper for lett, men her har vi altså et tilfelle der politimannen faktisk er kastet ut av korpset for godt - han hadde ikke engang lagt hånd på jentene som var nesten voksne.

Saken ankes og forsvarsadvokaten synes dommen var svært streng. Det siste er jeg ikke så sikker på (politimenn som utnytter sin stilling til egen fordel bør ryke ut på dagen), det er vel heller andre politimenn som har fått for mild behandling.

3 kommentarer:

Trond sa...

Husk at drap er geit, kåtskap er fy.

Konrad sa...

Sau og geit?
:)

Helgespresso sa...

hehe! til kommentarene, og ja Konrad du har rett!