fredag 10. oktober 2008

Frp-Ellingsen snylter på skattebetalerne

I likhet med Aps Saera Khan har også Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen fått anmerkning fra presidentskapet om for mye bruk av mobiltelefonen, melder NRK. Ellingsen er justispolitisk talsmann for Fremskrittspartiet og stortingsrepresentant. - Så langt i år har mine mobilregninger vært på 58.000 kroner, sier Jan Arild Ellingsen som ikke husker hvor mye de årlige beløpene har ligget på tidligere. Han understreker at telefonbruken har vært personlig, forhold som har med familien å gjøre.

Altså: Det er greit å misbruke skattebetalernes penger når det "personlig" (familie), men ikke når det "privat" (teletorg og annet dill).

For den som ikke følger med i norsk politikk vil jeg minne om at Frp er opptatt av å holde offentlige utgifter nede, med andre ord å ikke sløse med skattebetalernes penger. Partiet har også markert som tilhenger av lov og orden*, herunder å slå hardt ned på svindel, snylting og annen vinningskriminalitet.

*Ellingsen er justispolitisk talsmann for Frp
Ellingsen har misbrukt offentlige midler, men vil ikke gjøre opp for seg.

13 kommentarer:

Nils Henriksen sa...

Du behøver ikke å holde tilbake informasjon for å ramme FrP. Det er feigt, det er usselt.

Han sier til Aftenposten at han også har vært mye utenlands, 7-8 ganger i år. Da koster det kroner å ringe hjem.

Forresten venter jeg på "avsløringen" om hvor stor telefonregning Jonas Gahr Støre har.

Konrad sa...

Har jeg holdt tilbake informasjon? Jeg linker til en rekke artikler og jeg gjengir hovedpunktene i saken.

Han har fått anmerkning fra presidentskapet, akkurat som Khan.

På samme måte som Khan har brukt telefonen privat, ikke i tjeneste. Det er hovedpoenget.

Ja og dessuten: Det er MINE penger han har brukt.

Sindre sa...

Nå sitter jo stortingspolitikerne der for meg og deg.
De fleste av de har vel ikke daglig "face to face" kontakt med familien og er dermed avhengig at telefon for å holde noen lunde kontakt med familie og venner.
Det blir jo tullete å sammenligne vanlig telefonbruk med Khans bruk, som i praksis er å bruke telefonen som et betalingsmiddel http://www.amobil.no/artikler/snart_kan_du_betale_med_mobilen/45760

Det at han har vært i utlandet spiller jo i og for seg ingen rolle annet en at prisen blir høyere.

PS! Konsekvensene for Khan kom vel pga. løgn og ikke selve telefonbruken.

Nils Henriksen sa...

Ehhh.... Han er representant fra lengst nord i landet. Han har som stortingsrepresentant lov til å ringe partilag og familie. I tillegg kan han og andre stortingsrepresentanter reise med fly så mye de vil. Det også på skattebetalernes regning.

Hvis du er bekymret for skattepengene dine, noe du bør være, så finn noe større og viktigere enn en lusen mobilregning fra en stortingsrepresentant. Det blir rett og slett for smått.

Konrad sa...

Om han misbruker MINE penger på telefon eller på fly er ett fett. Det er misbruk. Særlig ironisk blir det når Frpere, som ofte sitter på sin høye hest og klager over småfolk som misbruker trygd eller sosialhjelp.

Ellingsen har ikke løyet, han bare latt være å fortelle sannheten inntil han ble spurt.

Hverken Ellingsen eller Khan sitter der for meg, ja har aldri stemt og kommer aldri til å stemme på dem.

Steinar Hansen sa...

Alle bør se at det er STOR forskjell mellom Ellingsen og Khan.

Jeg har også jobbet i utlandet og det var ikke noe problem å ringe kona fra mobil (fra f.eks. Indonesia). Litt værre om jeg hadde ringt teletorg-tjenester.

Ingen har spurt meg om dette forbruket og jeg har ikke opplyst noen om dette, burde jeg da blitt hengt ut i internavisa på jobben?

Anonym sa...

Hei vet ikke hvor mye han har reist , men tidligere I år kosta en samtale fra Spania til Norge ca
Kr 9,80 pr minutt .(nedsatt nå etter EU har bestemt det )

Det er greit nok med denne pris , men det som gav meg en KJEMPE regning var Internett PC via mobil .
1 MB Kr 40 pr dato
Da jeg var I USA kosta 1 mb meg kr 112,50
Jeg vil bare si de som skriker høyest , samtaler utenlands kan ikke sammenlignes med lokal takst .

PS litt på siden , men det at jeg ikke hadde skrudd av Windows og Auto Virus program kosta meg MANGE tusen , på noen få reiser .
Vennlig hilsen
Erling

Konrad sa...

Samma det. Han har fått anmerkning for store telefonregninger, hovedsakelig private samtaler.

Nevnte jeg at han er Frper? Partiet til "sterk nedsettelse av avgifter, skatter etc"?

Poenget er at selv om han har fri telefon er det ikke om å gjøre å ringe mest mulig, dette gjelder også for Frppere.

Amos Keppler sa...

Og det viser en trend hos frp'ere. Det er en lang liste av tilsvarende saker hos dem som de vrir seg unna, lbant annet Sivs utgifter til personlig trener for noen år siden. Hvis de kommer i regjering tar de nok en Berlosconi. Den eneste grunnen til at han ikke er i fengsel er at han har forandret loven hver gang for å beskytte seg selv.

Jeg synes heller ikke Khan og Ellingsen kan sammenlignes. Ellingsen er langt verre, også fordi han ikke betaler tilbake, også fordi han prøver å vri seg unna, slik frp'ere tradisjonelt gjør.

Anonym sa...

Seriøst... jeg stemmer vanligvis SV, og jeg må si at du er helt på jordet. Det er en *viss* forskjell på å ringe hjem og å ringe spåkoner.

Skjerp deg. Greit nok at FrP ikke må få komme til makten, men hvis man angriper dem i tide og utide er det ingen som gidder å høre på lenger.

Konrad sa...

Jasså, en Anonym SVer ber meg skjerpe meg? Haha. Hvilken autoritet har du til å be meg skjerpe meg.

Poenget med en sammenligning er ikke å si at sakene er identiske.

Sløsing er sløsing enten man ringjer hjem til kjerringa eller til en overbetalt spåkone. Ja og det er ikke sine egne penger ELlingsen og Khan har sløst med, det er skattebetalernes penger de har fått betrodd fra MEG. Comprende?

Frp kroniske misforhold mellom liv og lære gjør at de mister det lille de har av troverdighet.

Admiral_Gullars sa...

Typisk FRP faktisk.
Helt typisk.

Anonym sa...

Hva gjør de egentlig?

Jeg merker meg at FRP-politiker Jan Arild Ellingsen skylder på den høye telefonregninga på 58000 med at han hadde hyppige samtaler med sin mor. La oss for morro skyld si at han har JÆVLA dyrt abonement og betaler 60 øre minuttet, dvs at han pratet i 96666 minutter eller1611 timer eller 67 dager I STREKK!!! Med 8 timers arbeidsdag vil det si det samme som at han har brukt 201 dager (mat og pauser ikke inklusivt) på å prate i telefonen. Hadde nesten vært bedre og innrømmet bruk av teletorg-tjenester, enn å innrømme at på Stortinget gjør jeg ingenting annet enn å prate med mamma...