søndag 19. oktober 2008

"Statsbegravelse" for Haider


Hvem hadde regien på denne seremonien? De kunne ha anstrengt seg for å få det til å ligne litt mindre, men noen mener visstnok at denne estetikken var særlig gripende.
9 kommentarer:

maalmannen sa...

Og atter ein gong so kann ikkje Konrad anna enn aa plapra etter det som han hev lese i norske PK-media.

Eg saag heile den fire timar lange gravferdi direkte paa TV. Eg höyrde alle talone i gravferdi, eg saag den naeraste familien taka farvel osb. Eg veit kva eg snakkar um - det gjer ikkje du. Og ja, det var ei gripande markering.

Konrad sa...

Tullprat.

Dette har ikke noe med PK-media å gjøre. Jeg så bare et bilde på Målmannen, en blogg du sikkert kjenner til og det første som slo meg var at estetikken var velkjent.

Selvfølgelig var det gripende. En sympatisk mann og en dyktig politiker er død, og det var en dertil hørende markering.

Men jeg kan fortelle deg en ting, Torheim, det før folk hver dag og det holdes gripende markeringer hver dag. Dette visste du sikkert (du er jo en voksen mann), men valgte likevel å gi bred omtale av begravelsen for en høyrevridd politiker i en ubetydelig østerriksk delstat.

Tilfeldig? Neppe.

Helgespresso sa...

Deilige onde Konrad!

Fredrik Mellem sa...

God post dette også, men jeg for min del lenker konsekvent ikke til politiske gærninger.

Konrad sa...

Forsåvidt enig (dessuten burde jeg la være å mate trollet), men innimellom gjør jeg et unntak for Målmannen, for underholdningens del.

Konrad sa...

Ovenfor mente jeg selvsagt at "det dør folk hver dag" (F og D er naboer på QWERTY-tastauret...)

Konrad sa...

Jeg linker også til Sanners blogg, det kan vel ikke regnes som politisk gærning, eller?

:)

Fredrik Mellem sa...

Nei. Sanner er jeg ofte dypt uenig med. Andre ganger synes jeg han er så plumt at jeg ikke en gang vryr meg om å mene noe, men han er definitivt ikke kategorien politiske gærninger.

Politiske og/eller religiøse utrupper har ofte det til felles (om ikke annet) at de mener de selv står i en klar særstilling, og fortjener en betydelig andel av både min, din, medienes og verdens oppmerksomhet.

Jeg har hatt noen slike hengende borte hos meg den siste tiden, og det har resultert i at jeg har måttet stramme inn på min eller MEGET liberale behandling av kommentarer. Jeg er ikke villig til å bruke store deler av tiden min på diskutere med politiske sirkushester og jeg er heller ikke villig til å la slike bli dominante kommentatorer på bloggen min. Det skremmer jo vekk andre og mer ønskede gjester.

maalmannen sa...

"Men jeg kan fortelle deg en ting, Torheim, det dør folk hver dag og det holdes gripende markeringer hver dag."

Ikkje kvar dag at nokon vert fylgde til gravi av meir enn 25.000 menneske, nei...