onsdag 1. oktober 2008

Obiora drept av aliens?

Justisdepartementet mener det ikke foreligger brudd på menneskerettighetene i Obiora-saken. Det kommer fram i et brev fra departementet til Sivilombudsmannen. «Etter departementets vurdering viser dette at polititjenestemennene gjorde det som var mulig for at Obiora skulle komme under behandling av helsepersonell», heter det i brevet (i følge Dagbladet, VG og Adressa).

Jeg anser meg som en allminnelig intelligent person, men sliter stadig med å forstå logikken i denne saken. Sakens fakta er forsåvidt enkle: Politiet foretok en lovlig pågripelse av Obiora, maktebruken (særlig det beryktede mageleiet) førte imidlertid til at Obiora døde av kvelning foran øynene til politimennene. Riksadvokaten sier: Politimennene gjorde ikke noe straffbart. Justisdept sier: Ingen brudd på menneskerettene etcetc.

Det faktum at han helt uten grunn ble drept av statens tjenestemenn, må ikke oppfattes som brudd på Obioras menneskeretter. Neida, politimennene var tvertimot nøye med å ivareta Obioras menneskeretter, at han ble drept har vel ingenting med saken å gjøre? I Norge holder vi menneskerettene i hevd, i følge Justisdept, at arrestanter blir drept har ikke noe med saken å gjøre.

Altså: Ingen har gjort noe galt, ingen rettigheter brutt, ingen kan kritiseres, i følge statens egen utredning. Faktum er likevel at Obiora døde, og det må da være galt? Noe galt må ha skjedd? Når resultatet blir helt galt, må det da være noe galt? Ble han drept av aliens? Eller sluttet han å puste på pur faen?

Svaret er : Obiora ble drept av statens voldsmakt, og statens egne folk forsøker etter beste evner å bortforklare det hele. Men en ting er sikkert: De klarer faen meg ikke å bortforklare at Obiora faktisk er og blir død, og det var staten som drepte ham. Nei, han tok ikke selvmord. Nei, det var ingen usynlige aliens som drepte Obiora.


Bildet viser ikke Obioras drapsmann.

Justisdept skriver at "polititjenestemennene gjorde det som var mulig for at Obiora skulle komme under behandling av helsepersonell". Dette er muligens riktig helt isolert, men faktum er likevel at politimennene lot Obiora ligge i en hjelpeløs situasjon lenge nok til at han ble kvalt, de sjekket ikke tilstanden hans, de ga ikke førstehjelp, de plasserte ham ikke i et leie der han kunne puste fritt. Det er helt unødig å vente på ambulanse for å gjennomføre disse enkle livreddende grepene. Alt dette er elementær førstehjelpskunnskap som en politimann bør kunne langt bedre enn folk flest.

Fjolset Solami presterer til og med å foreta en motbydelig sammenligning med Hitler. Dette er like kvalmt som politiets egen propaganda. I stedet for å lese hva politivoldsmennenes nyttige idioter skriver, kan dere f.eks. lese Røds 2stemme.

Skal tro hva Obioras etterlatte tenker når de får høre at han var et dårlig menneske akkurat som Hitler. Kanskje det er en trøst at den dødelige behandlingen Obiora fikk var i tråd med de menneskerettene Norge er så stolte av.

6 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Dette bør overføres til mange forhold, spør du meg. Man banker først opp en fyr eller slår han i hjel. Men alt er greit hvis man tilkaller ambulanse etterpå.

Kadrasak sa...

Glimrende innlegg!
Vi lever i en stat der maktkameratene beskytter hverandre.

Anonym sa...

Ondskapsfull og frittenkende står det om forfatteren. Jeg har nå lest dokumentene og klarer ikke helt å se hvor den store statskonspirasjonen kommer inn? det er riktig at en person med mørk hudfarge døde, og det er selvfølgelig trist. Det går vel an å tenke selv for det om? Synes ikke innlegget var verken spesielt ondskapsfullt eller frittenkende - bare forutinntatte meninger? eller vet du noe vi andre ikke vet?

Anonym sa...

Dersom du venter en konspirasjonsteori er du kommet til feil sted.

Jeg bare noterer at det ytterst forstemmende faktum: Staten tar livet av en mann, men nekter å ta ansvar, bare bortforklaringer.

Mannen ble drept, men menneskerettene ble ikke brutt. Hæh? Hva er da menneskerettene verdt?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Dere kan godt være uenige i det jeg skriver, men rene utskjellinger uten noe saksrelevant innhold blir slettet.