søndag 16. november 2008

Den man elsker, tukter man

EDIT: Carl I. Hagen er enig med Yusuf og Torp som vi kan lese av denne reportasjon i VG (fra 2007).

- Det å slå barn er en del av oppdragelsen, sier tidligere leder Mohammed Osman Yusuf for Somalisk Ungdom i Lillehammer. Flere innvandrergrupper kan dermed få problemer med klapseforbudet, skriver Dagbladet. Hans Rustad følger forutsigbart opp på Document.no.

Samtidig kan vi i Vårt Land lese at pastor Jan Åge Torp kaller det latterlig av regjeringen å innføre et lovforbud mot å klaske til barn. Torp finner belegg for sitt syn i bibelen:
– I Hebreerne kapittel 10, forteller forfatteren veldig klart at en far som elsker sine barn, vil gi dem tukt.

Barneombud Hjermann er forutsigbart "forferdet" over pastor Torps holdninger; holdninger Hjermann kaller "primitive".

Vi trenger kanskje innvandring for å få dekke arbeidskraftbehovet, men Torp viser med alle tydelighet at fundamentalistiske fjols har vi nok av. Og da har jeg ikke engang nevnt Målmannen.

Kristenfundamentalistene er altså forbløffende like andre konservatister, noe de mest oppvakte i mainstreammedia også har skjønt: bl.a. Aftenposten og NRK.

Vi burde egentlig takke pastor Torp for at han langt på vei har tatt brodden av nok et forsøk på å skape et "innvandrerproblem" eller "somalierproblem". Av og til er fjols nyttige.

7 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Jeg har ventet på at du skulle nevne Hans Rustad her på siden. Han fortjener det.

Ja, av og til blir man veldig takknemlig mot «folk» som Torp.

Pastor Trond sa...

På an igjen

Shoaib sa...

Det var en tragisk sak ja.

KEE sa...

Ting kan tyde på at dette er et mye alvorligere problem enn bare noe stygt holdningsgrums blant somaliere i Lillehammer, ja.
Det er nok desverre mange fler enn de kaffefargede som har "pisskens sprråkk" som absolutt eneste verktøy i barneoppdragelsen, og det er kjempeskummelt merker jeg. Barna lærer jo hvordan være gode foreldre av den kjærlige oppdragelse de får, og ondskapens frø sås videre.

Tankekorset sa...

Konrad, jegtipper at kristne flest tar avstand fra Torp sin "bokstavtroe" fundamentalisme, uansett hvor konservative de er. Jeg tipper lederskapet i KrF, alle som en, tar avstand fra det også.For jeg antar de har såpass fornuft.

Torp har tydeligvis ikke lest om de psykiske skadevirkningene barn får av fysisk straff.Og hvis han HAR lest om dem, må jeg bare konkludere med at han er ondskapsfull.

Konrad sa...

Flertallet av kristne er helt sikkert uenige med Torp. Det interessante er likevel at Torp og Yusuf er enige med Carl I Hagen, en underlig allianse.

Tankekorset sa...

Ja, det er i sannhet underlig. Jeg trodde Carl I Hagen hadde mer fornuft enn det.

Man kan gjerne si at "Jammen, vi snakker ikke her om sterk vold, vi snakker om et lite klaps på kinnet".

"Ja, men for svarte", kan jeg svare tilbake. "Dere må jo være dårlige foreldre som ikke gjør dere forstått hos barna. Så dårlige at dere må klapse dem for å understreke poenget deres. Og forskningen har faktisk ikke bare å gjøre med ekstrem form for vold".

Jaja, hva mer skal man si.