tirsdag 11. november 2008

Outing av Frp-horekunde: Tilfeldig? Neppe.


Fredag 7.nov slo VG på s. 4 opp "Stortingsmann refset for sexkjøp" (se faksimile). Dette bekreftes av tidligere stortingspresident, selveste riksrevisor Kosmo. VG anonymiserte både den aktuelle stortingsmannen og originalkilden. Dagsavisen kunne så fortelle at det dreier seg om en representant fra Fremskrittspartiet (deretter var det lett å sirkle inn vedkommende).

Det mest interessante spørsmål er imidlertid: Hvorfor kommer dette ut? Hvorfor akkurat nå?

La oss bruke den klassiske metoden: Cui bono? Who benefits? Hvem tjener på dette?

I politikken er oppmerksomhet den viktigste valuta. Negativ oppmerksomhet kan møtes med avledningsmanøvre, ved positiv oppmerksomhet om seg selv, ved negativ oppmerksomhet om politiske motstandere, eller ved å starte en artig liten krig.

Altså: Negativ oppmerksomhet om Frp er en fordel for Frps fremste motstandere i Ap og SV. Det kan dreie seg om å skape positiv oppmerksomhet om det kommende forbudet mot sexkjøp. Dette er imidlertid ikke den mest aktuelle saken og i politikken er som kjent en uke lang tid. Nei, den mest sannsynlige kandidaten er "notat-saken" som har presset Stoltenberg opp i et hjørne. Det er mye som tyder på at Stoltenberg har noe å skjule (torsdag 6.nov), muligens en detalj som kan være politisk skadelig (om ikke juridisk). Dagsavisen er ikke en partiavis, men gir sikkert en håndsrekning til Ap når det trengs, f.eks. å fortelle at en Frper er horekunde.

Min hypotese: Her er det "noen som har snakket sammen" og kommet til at "vi trenger en sexskandale eller noe" (av mangel på en passelig krig).

Ingen kommentarer: