fredag 29. mai 2009

Lovlig ran av transportselskapet Tide

Konsernsjef Dagfinn Neteland fikk med seg over 13 millioner kroner da han gikk av som sjef for Tide i desember i fjor. Bakgrunnen for avgangen var uenighet med eierne om hvordan selskapet skulle drives. Over halvparten av beløpet var etterlønn og fallskjerm. Netelands ordinære lønn i fjor var 2,0 millioner kroner. Dette skriver BT 26.mai, se også.

Denne Neteland er en skikkelig luring. Han sørget for å bli uenig med styret, og vipps så kan han spasere ut med 13 mill i lomma.

Tide er det store transportselskapet i Bergen og omegn. Selskapet driver kollektivtransport på oppdrag fra det offentlige. Mens direktøren er en av de best betalte i Bergen, er bussjåfører generelt noen av de dårligst lønnede i Norge.

Neteland har antaklig lært av en av de smarteste næringslivslederne i Norge: Arne A. Jenssen. Jensen skakkjørte en rekke norske selskaper (TV2, Braathens mfl), slik at han hver gang ble kastet ut hengende i en svært så gyllen fallskjerm. Det er en underlig kapitalisme når lederne blir belønnet for å gjøre en dårlig jobb.

Ingen kommentarer: