lørdag 9. mai 2009

Nina Karin Monsen har vunnet

Nina Karin Monsen har vunnet, skriver Frank Rossavik i Morgenbladet. Mon det.

En rask opptelling for mai måned (se tabell) viser uansett at en uvesentlig norsk filosof med forstokkede kristenkonservative meninger fremført på en oppsiktsvekkende usaklig måte har fått overtak over tragedien på Sri Lanka i norsk media.


3 kommentarer:

brumlebass sa...

Lurer på om Krf, Frp og Frps lydige puddel Høyre vil skru tilbake loven fra i fjor.

I så fall har Monsen vunnet, ja.

Hvorfor spør ingen journalister Frp om de støtter Krf sin kamp for å snu om på denne loven og skru klokka tilbake?

Selvititulerte liberalere som opptrer illiberalt er vel verdt et ord eller to.

Sri Lanka? Vi bryr oss nok ikke nok. Svært få av oss har et syskjenbarn der nede.

Konrad sa...

Svært få, ja, men enda færre har søskenbarn på Gaza. I Norge bor nå 10-15.000 tamiler, faktisk en av de største minoritetene i landet, og svært mange av dem har "søskenbarn" som er berørt.

Hadde vi brydd oss mer dersom det var søskenbarnet til Hansen og Jensen, og ikke søskenbarnet til Ralatamaluranditansihvan?

brumlebass sa...

Svært mange norskinger føler tilknytning til Israel og omegn pga religion, historie, reiser, arbeid (deriblant FN-tjeneste). Svært få norskinger har vært på Sri Lanka. Og svært få av våre nye landsmenn fra området tilhører prateklassen. Vi har ikke en Willoch, en Sæle, en Fosse/Gilbert, en Jensen. Vi forstår ikke hva konflikten går ut på og hvem vi skal "holde med" og hvorfor. Derfor blir engasjementet lite utover "håper det blir fred snart".

Vi er ikke helt i mål hva angår evne til empati. At vi har empati med Gazafolket tyder på at vi også er i stand til empati med enda fjernere strøk. At det ikke er ved svenskegrensen interessen vår nødvendigvis må stoppe.