onsdag 20. mai 2009

Oslo-politiet med forsinket aprilsnarr

–Ja, ett av våre virkemidler er å sende bekymringsmelding til barnevernet når vi kommer over foreldre som kjøper narkotika. Så får de vurdere om folk som har så lemfeldig omgang med rusmidler, er skikket til å ha omsorg for barn, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon.


Altså: Røyker du litt cannabis eller tygger litt khat er Stølen i tvil om du er skikket som omsorgsperson. Ifølge Stølens logikk bør politiet nå overvåke Vinmonopolets utsalg - 2 flasker rødvin er OK, men kjøper du 2 flasker brennevin i tillegg har du definitivt en "lemfeldig omgang med rusmidler". Kanskje polets ansatte bør ha en egen hotline til barnevernet? Kanskje bør spritkjøp registreres på navn slik at barnevernet har full kontroll?


Flere morsomme tiltak Stølen kan vurdere: Røyk (nikotin) er det rusmiddelet som misbrukes mest og røykere utsetter barna for passiv røyking - barnevernet må helt klart kobles inn. Kjøring med barna usikret i bilen - helt klar uansvarlig, du bør miste både lappen og barna. Mer enn en eske Ibux pr uke - da er du nok pillemisbruker og/eller revmatiker og uskikket til å holde styr på barn.
Flere forslag kan sendes direkte Politiet, Oslo, attn Stølen.

Stølen: orntli polti, en taliban eller bare en tøysekopp?

Ingen kommentarer: