lørdag 23. mai 2009

Hvorfor stemme Frp?

Statsministerkandidat Jensen har holdt sin velregisserte tale og bygdetullingene har sluppet noen prøveballonger for å gi alle velgere noe som passer for dem. Jensen har sågar blitt leder, og er ikke lenger formann. Finnes det så noen ordentlige argumenter for å stemme Frp? Argumenter som selv Konrad the Kødd kan stå inne for?

Argumenter for:

Det er selvsagt flusst av argumenter mot å stemme Frp, noen smakebiter:

5 kommentarer:

Bjørn Stærk sa...

Hm ..

For:
- Jeg har lyst til å se hvor mye markedsliberalisme de faktisk lander på, (vs "la oss bruke penger på alt som høres flott ut")
- Vi har for lenge vært i en bisarr situasjon hvor en stor andel av velgerne står utenfor og ser inn på norsk politikk. Nå har SV sluppet inn i varmen, (og avklart mye om hva de faktisk står for), på tide å gjøre det samme med FrP.
- Det går neppe ordentlig ille. Hva er det verste som kan skje? De går neppe lenger til venstre enn AP/SV. Vi får nok et par miniskandaler pga uerfarne folk, pluss noen reformer som virker mot sin hensikt. What's new?

Mot:
- Særinteresseparti for bilister. (Ikke viktig i det store bildet, men det provoserer meg personlig. Å kjøre bil i Oslo er bare tullete.)
- Kan forsterke kulturkonflikter, spesielt i forhold til muslimer.
- Vanskelig å si hva de egentlig har av prinsipper, (men det er jo også en grunn til å prøve dem ut)

For meg er de en av de tre kandidatene i år. Jeg er mot mesteparten av det de står for, men det gjelder de andre også, så det blir et uentusiastisk valg uansett. Vi får se. Og nei, spydigheter vil ikke hjelpe. Som jeg skrev litt om nylig, så synes jeg det er litt som fortjent om de som i alle år har ledd av FrP og velgerne deres nå må leve med en FrP-regjering. Forutsatt at den ikke gjør stor skade. At venstresiden ler skjønner jeg, at høyresiden har deltatt i hetsen er jeg mindre imponert over.

frr sa...

Amen

Ruben sa...

For: Frp er mot pensjonsreformen, og har uttalt seg kritisk til en svekkelse av offentlig pensjon.

Mot: Hva Frp egentlig er for når det kommer til pensjon....det vet da fuglane. Minstepensjon til alle og privat pensjonsparing, kanskje?

Anonym sa...

bjørn stærk: du må da huske på at oslo er en liten del av norge.
når det gjelder bilkjøring.

hilsen john MK

Bjørn Stærk sa...

anonym: "du må da huske på at oslo er en liten del av norge. når det gjelder bilkjøring."

Ja - det er ikke sikkert at det som er best for Oslo også er best for resten av landet. Men når noen misforstår transportutfordringene i Oslo så totalt, hvorfor skal jeg ha tillit til at de vet mer om transportutfordringene i resten av landet? Hadde FrP vært for bompenger og rushtidsavgift i Oslo, og mot i distriktene, hadde jeg tatt dem alvorlig.