tirsdag 26. juni 2012

Xocai - en svindelsjokolade?

Sjokoladen Xocai (eller Xoçai) lover alskens gunstige helseeffekter av sin grovt overprisede sjokolade. Nå ser du ut til at det hele er bløff og fanteri, de som har skrevet kritisk og faktabasert om Xocai har endatil blitt truet med erstatningssøksmål. Salget skjer ved en form for pyramidespill.

Oppdatering: Nyhetsmediene har plukket opp saken, Nettavisen og NRK. Tjomlid har blitt truet med latterlige erstatningskrav. Les Stavrums kommentar

- Det er klinkende klart at dette er ulovlige medisinske påstander. Jeg har sett litt på listen over ting selskapet påstår at sjokoladen er bra for, og det er tydelig at dette ikke er seriøst i det hele tatt. Vi ser slike eksempler med jevne mellomrom, men dette er noe av det drøyeste jeg har sett på lenge, sier Steinar Madsen, avdelingsoverlege ved Avdeling for legemiddelbruk i Legemiddelverket, til Dagbladet.


Les kritikken hos Indregard. Les den stygge historien om sjokomafiaen hos Tjomlid.


 Svindlere i sommersol?Eller kanskje noe enda verre - rene mafiaen?

2 kommentarer:

Marja sa...

Må bare få legge til at denne sjokoladen er faktisk ikke svindel.
Om den ikke virker på alle så er det no atter en gang sånn at ikke medisiner legene gir heller virker på alt og alle. Denne har hjulpet folk i familien og kretsene rundt meg, de føler seg mer oppegående og har mer krefter til overs. Så å snakke om denne før den er prøvd selv, det er bare tull.
ha en fin dag ;)

Konrad sa...

Joda, det er svindel