lørdag 14. mars 2009

Dagens tekst: Sniktrønderifisering

“Æ e klar..”

Har du hørt dette uttrykket? Det stammer fra Barteby, Trondheim. Et kodeord for at man er rede til å kuppe makta i Norge når tiden er inne. For å at kuppet skal lykkes, pågår det en oppkjøring i det skjulte, en snikbartifisering!

Les resten hos Nisselue, som dessuten har mye annet å by på.


3 kommentarer:

Barte Sam sa...

Trønderne i Norge og Al Qaradawi har sine folk ved regjeringens bord

Ja, og med mindre partiets politiske ledelse i sin helhet skiftes ut litt faderlig fort med individer som har forstått hvilket folk de tjener, er en stemme til AP det samme som å stemme for at personer som Usman Rana skal fortsette å utøve innflytelse på vegne av ideer som ikke hører hjemme hos oss.

Tre år er gått siden karikaturstriden, og den sittende ledelsen har absolutt null troverdighet hvis de dumper imamene av taktiske grunner nå kort tid før valget. De har redd sin seng, og nå skal de få sove i den.


Oppgjørene med tvangsekteskap, omskjæring, barnebruder, barnekidnapping og andre negative trekk i samfunnet er det ikke Ap som har stått på barrikadene mot. Man er blitt tvunget opp på barrikadene av andre. Som av Human Rights Service, Kadra, Shabana Rehman, og av frykten for FrP.

Ingen skal unnskylde vold og terror. Men det går an å forklare hvorfor vold og terror skjer.

Det går også an å redusere tiltrekningen til ytterliggående og fundamentalistiske miljøer. Ved å vise alternative veier. Veier til utdannelse, veier til bolig og arbeid. Veier til individuell lykke. Hverken staten eller samfunnet har som oppgave å garantere at hvert individ finner lykken her i livet. Men det går an for oss alle å bidra til at veien til ulykken blir smal, kronglete - og så lite attraktiv som mulig.

Det går an å fremstå som åpen og inkluderende, og samtidig stå opp for verdiene samfunnet er bygget på.

Konrad sa...

Terror har lite med religion å gjøre, men det har mye med politikk å gjøre.

Omskjæring er et marginalt problem i Norge, og har lite med fundamentalisme og islam å gjøre.

Anonym sa...

Genialt! Første gang innom denne bloggen, og finner ei slik perle på et nett som noen ganger ser ut omtrent som skiløypa etter helgas hundekjøringsrenn --- brunt både her og både der.