lørdag 7. mars 2009

Frp - forskjellspartiet

Frp har alltid hevdet individets frihet kombinert med likebehandling i det offentlige. Dette prinsippet er det lett å slutte seg til, men tydeligvis vanskelig å etterleve for Frp selv.

Aslak Bonde påpeker at "noen er likere enn andre" (Morgenbladet 27.februar): Frp vil ha likebehandling for unntatt de som Frp definerer som problemgrupper (muslimer naturligvis).

Mens Frp selv menger seg med radikale kristne og fisker stemmer i det dype mørkeblå kristenhav, er ikke vanlige muslimer verdiget å drive egne skoler slik kristne har anledning til. Mens venstrepartiene er mot slik skoler generelt, er Frp mot islamske skoler og dermed ble byrådet i Oslo nedstemt. Vi har dermed kommet i den unektlig pussige situasjon at Krfs Høybråten forsvarer muslimers religionsfrihet på prinsippielt grunnlag, mens Frp altså ønsker å innskrenke religionsfriheten for religioner Frps velgere ikke liker.

SVs likhetsfundamentalistiske program er antaklig like håpløst, slik Bore påpeker. Når SV og Frp er enige i enkeltsaker, taper de nye og fremmedkulturelle religionene mens kristenfundamentalistene vinner.

Ingen kommentarer: