mandag 9. august 2010

Politiet har for lite å gjøre

Det går knapt en dag uten at vi hører gnålet fra Arne Johanessen, hans venner i Frp etc om at det er for få politimenn og for lite ressurser i politiet. Men nå viser det seg at politiet har altfor lite å gjøre. Og lediggang er som kjent roten til alt ondt. I sin jakt på meningsfylte oppgaver har nå politiet i Oslo begynt å plage snille folk som driver velferd blant narkomane på gata i Oslo. De jager ganske enkelt vekk sykepleiere som hjelper med sår og slikt, eller private som deler ut mat og drikke.

- Faktisk er de med på å utføre en straffbar handling og det er dobbeltmoralsk, sier politisjefen på Grønland.

Norges narkotikapolitikk spriker i alle retninger, akkurat som Stoltenberg når han forsøker å bære staur. Den ene dagen går Stoltenberg sr. inn for liberalisering og velferdstiltak, den neste dagen driver Storbergets hird ren plaging av samfunnets svakeste.

Samtidig, et annet sted i Oslo: Takket være en sporingsmekanisme har Grøttland ikke bare adressen til tyvegodset, han har også bilde av kvinnen som nå bruker hans Mac. Likevel får han liten hjelp av politiet.

- Politiet kan ikke bare hente ut tyvegodset selv om man vet hvor det er. Det kreves en etterforskning og bevisførsel, og det er vi ikke i stand til å prioritere i alle disse sakene, uttalte politidirektør Ingelin Killengreen i følge Aftenposten.

Neivel. Men de kan altså prioritere ren symbolpolitikk som faktisk gjør vondt verre for folk som er langt nede. Dobbelmoralen er det politiet som står for, ikke de frivillige hjelperne.
Samtidig, i Trondheim: Innsatsleder Erik Bang Danielsen i trondheimspolitiet vil legalisere drikking av alkohol på offentlig sted. Han skriver at politi på patrulje ser at folk drikker offentlig, men tar på skylappene helt bevisst.
"Parkdrikkingen" i Trondheim er jo akkurat det samme som Oslo-politiet aksjonerer mot: Stor ansamling av folk som driver noe ulovlig. Enhver som har vært innom Sofienbergparken e.l. i Oslo en fineværslørdag kan skrive under på det faktisk også skjer i hovedstaden.


Ola Borten Moe demonstrerer staurbæring. Foto: Liv Signe Navarsete. Jens Stoltenberg var ikke tilstede.

Blogglisten

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oslo-politiet har tydeligvis prioriteringen i orden: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3760851.ece

Anonym sa...

Er inne og leser bloggen din for første gang. Den er som frisk luft for meg. Keep up the good work!

mvh,
Sven

Konrad sa...

Man rødmer.