søndag 22. august 2010

Terrorens arnested

"Det kan synes nokså klart fordelaktig at profesjonelle soldater tar denne kampen for oss i arnestedet Afghanistan, fremfor at den utkjempes på europeiske flyplasser og T-banestasjoner, med store antall sivile terrorofre som resultat." Dette skrev Fredrik Mellem tidligere i sommer i et nokså hjelpeløst forsøk på å forsvare Norges deltakelse i Afghanistan.

Uansett: Afghanistan er langt unna. Behagelig langt unna. For israelerne er derimot "terrorens arnested" rett utenfor stuevinduet - på Gazastripen, på Vestbredden og i Libanon. Men når det gjelder Israel snur folk som Mellem 180 grader. Hvor dobbelmoralsk er det mulig å bli?

I Afghanistan er det ikke slemme israelere som tramper ned avlingen for fattige bønder, som dreper sivile ved "feilbombing" eller "uhell", som.....etc - nei, det er våre gutter. Norge og de øvrige "internasjonale" styrkene har i løpet av snart 9 år prestert å skape et Taliban som er mer militant og sterkere enn på lenge. Akkurat slik Israel i løpet av 60 år eller så fremelsket PLO og Hamas. Akkurat slik Israel overdriver sine egne lidelser, og bagatelliserer, ignorerer og avhumaniserer motparten og dennes lidelser - akkurat slik holder vi på nå. Og vi det er deg og meg, med god hjelp av VG, Aftenposten, NRK og politikere som marsjerer i takt.

– Den vanligste erklærte motivasjonen for internasjonale terrorister er å ramme land som har militære styrker på fremmed eller omstridt territorium. Slik er det for India i Kashmir, Russland i Tsjetsjenia og Israel i Palestina. Man trenger ikke være terrorekspert for å se slike sammenhenger, sier Thomas Hegghammer til Morgenbladet.

Er vi på vei inn i den samme onde sirkel som Israel har befunnet seg i disse 60 årene? På toppen av det hele profitterer norsk våpenindustri på krigens gru - er vi snart på høyde med Israel som våpenprodusent?

Samtidig driver vår nærmeste allierte "hemmelig" bombing med droner inne i Pakistan, denne aktiviteten har økt markant etter at Obama tok over i det hvite hus. Reiulf Steen sier Afghanistan er et nytt Vietnam, kanskje Gaza er en bedre sammenligning.

Waziristan - vårt Gaza.

Blogglisten

Ingen kommentarer: