fredag 16. september 2011

Hans Rustad sutrer videre

Hans Rustad fortsetter å ergre seg over at ABB ødela alt for den gode gamle muslimhetsen. I et mildt sagt usammenhengende essay skriver han bl.a.:

Grobunnen for høyreekstremisme i Europa er selvsagt motstanden mot det
flerkulturelle, fremst som ideologi, men også som realitet, i den grad man
nekter å diskutere problemene. Dette kan lett føre til paralysis/lammelse og
depresjon hos seriøse mennesker, og flere befinner seg nettopp i en slik
tilstand i Norge.
Hva sier han egentlig her? Jeg er ikke sikker, men kanskje sier han at det er flerkultur (både som ideologi og realitet) som er årsaken til høyreekstremismen. Altså at det er innvandrerne (med sin flerkultur) og flerkulturalistene (ideologene, hvem det nå er) som har ansvaret for katastrofen på Utøya. Eller sier han kanskje at det er motstanden mot flerkulturalismen og flerkulturaliteten som er årsaken? I det siste tilfellet er han selv og hans venn Bruce Bawer blant det medskyldige - er dette en godt kamuflert selvransakelse? Eller er det at man "nekter å diskutere problemene" som er årsaken til høyrevolden? Altså at det igjen er ideologene som må svare for Utøya. Her har naturligvis Rustad forutsatt at det er problemer som ikke blir diskutert.

Rustad har begått jevnlige intellektuellt harakiri. Nå begår han mest intellektuelt tåkeprat.

Her er en godbit fra julen 2010:
Det er vanskelig å se for seg Europa uten kristendommen. Det er det eneste
bolverket som kan forsvare Europa mot islam og mot dets egen elite som nettopp har påskyndet avkristningen og tror den skal greie det kommunismen og sosialismen ikke klarte: å lage et nytt samfunn.
Dette utsnittet er jo den vanlige kokko-krigsretorikken fra den kanten, men resten av essayet er så forvirret at det ikke er lett å forstå hva Rustad egentlig forsøker å si.


Rustad har gått seg vill i tåka.




2 kommentarer:

Erling Skakke sa...

Har lest Rustads gripende innlegg fra 2010 og det slår meg at på tross av referanser til kristendommen er det Blut und Boden og "hvitt arisk brorskap"-tenking som gjennomsyrer hele gørra. Jeg får alltid en ut-av-kroppen-opplevelse av slike KKK-versjoner av kristendommen. Rustad og hans like må ha gått glipp av det faktum at den "europeiske" kristendommen faktisk stammer fra Midt-Østen og at kristendommens virkelig revolusjonære tanke er kjærlighetsbudet.

Konrad sa...

Men som kjent (dvs i følge Rustad og de som er mer ekstreme) er de ANDRE religionene fulle av hat. Derfor må de møtes med "bolverk" og "forsvar" og andre krigstiltak.