søndag 12. februar 2012

Braune Armee Fraktion

Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos og Beate Z mistenkes for å stå bak drap på ni innvandrere og en politimann, samt flere bankran. De omtales nå som Tysklands Braune Armee Fraktion, blant annet fordi de er velkjente nynazister og fordi de har gått løs på sakesløse personer med innvandrerbakgrunn.

Betegnelsen refererer selvsagt til Rote Armee Fraktion også kjent som Baader-Meinhof-gruppen. De er mest kjent for bortføringen av og drapet på Hanns Martin Schleyer. A-magasinet (27.januar) skriver at Schleyer var leder for det vesttyske industriforbundet og arbeidsgiverforeningen, og satt dessuten i styret for Daimler.

A-magasinet utelater her viktig informasjon: Schleyer var (i likhet med mange andre ledere i Vest-Tyskland) en gammel nazist. Han var offiser i SS og deltok i nazifiseringen av studentorganisasjoner og -samskipnader i Tyskland og okkuperte områder. Han deltok også som sivil funksjonær i arifiseringen av det okkuperte Tsjekkia. Schleyer var en ivrig antisemitt.

Frustrasjon over et autoritært styre og utilstrekkelig denazifisering av Vest-Tyskland var en viktig bakgrunn for studentopprører på 1960-tallet og for RAF.


Gammel nazi drept av venstreekstremister (liket ligger i bagasjerommet på denne bilen).

Ingen kommentarer: