onsdag 8. februar 2012

Bruce Bawer har meldt seg ut

Bjørn Gabrielsen i DN (7.febr) har i utgangspunktet en åpen og positiv innstilling til Bruce Bawers nye bok, men konstaterer:

Ytterligere ubehagelig er det at bokens udokumenterte påstander om at Blitz "anses av noen som stormtroppen til Arbeiderpartiet" og at "talløse norske ungdommer ble drept av utlendinger før Benjamin Hermansen ble drept av nordmenn" er løftet rett ut av Breiviks manifest.

Nesten i samme åndedrag som han, i full rett, harselerer med dem som har tolket ham som inspirasjon for Breivik, bruker Bawer altså Breivik som en ukreditert fortolker av det norske samfunnet.

Det er kanskje ustrategisk og definitivt smakløst, men abstrakt sett er det ikke så sjokkerende at Bawer velger å bruke ordet "Quisling" om navngitte nordmenn. Nordmenn er tross alt ikke fremmede for å ta en infam tone når det gjelder andre, særlig amerikanske og israelske politikere.
Google translation of Mr Gabrielsen's review of Bawer's book:
Almost in the same breath as he, in full right, lampoons those who have interpreted him as inspiration for Breivik, Bawer uses Breivik as an uncredited interpreter of Norwegian society.
Bruce Bawer: The New Quislings How the International Left Used the Oslo Massacre to Silence Debate About Islam Broadside Books (e-book only)

5 kommentarer:

Anonym sa...

<>

Jo det er nok ubehagelig. Man skal vel ikke være (ha vært) sååå langt ute på den mer uansvarlige rappkjefta høyresida for å ha sagt noe i den retningen?

Konrad sa...

Etter 22.juli var det et par-tre Frpere (lokalpolitikere) som sa omtrent det samme.

"Quisling" er brukt av både Kent Andersen og Hege Storhaug (Storhaug gjorde det rett nok på en mer indirekte og snedig måte).

Anonym sa...

Det er nok for lenge siden vi skreiv HTML-kode.

I hakeparentesene skulle følgende stå:

" påstander om at Blitz "anses av noen som stormtroppen til Arbeiderpartiet" "

Da når en nok videre enn de mer outrerte som du nevner.

Sosialisten sa...

Er ikkje Arbeidarpartiet MAKTA med stor M, og fullt av døve streitingar? Sosialdemokratisk teknokrati er nok ikkje akkurat noko Blitz ville ha stilt opp som stromtropparar for.

Konrad sa...

Ja, nettopp! Finnes det personligheter og folk med futt i Ap? Ap er en karriere, ikke akkurat Blitz.

Det er ganske underlig: Bawer har bodd i Norge i årevis, men har overraskende lite kunnskap om det samfunnet han uttaler seg skråsikkert om. Han kort og godt en lite integrert innvandrer.