fredag 4. september 2009

Fotballidiotien

Stats- kanalen NRK satt på rettighetene til Fotball-VM i Sør-Afrika neste sommer, sammen med TV 2. Nå selger NRK sin halvdel av Fotball-VM-pakka til Viasat, som starter opp en reindyrket fotballkanal, skriver Dagbladet.

Alexander Rybak er forbauset over at NRK TV ikke vil vise fotball VM, det driter jeg i. Arne Scheie må for sin del holde seg hjemme og får altså ikke reise til Sør-Afrika, det driter jeg også. Scheie kan være så skuffet han bare vil.

NRK er offentlig allmennkringkasting og det er ikke NRKs oppgave å fylle sendeflatene med time etter time med underholdningsidrett for spesielt interesserte. Rettighetene er dessuten dyre. NRK er allerede overfylt av stoff for denne særinteressen. Dagsrevyen har nå så mye sportsstoff at man nesten skulle tro fotball er langt viktigere enn sulten i Darfur eller krigen i Afghanistan. De få som er så intenst opptatt av fotball kan se TV2 eller skaffe seg kabel. La oss andre slippe å bli pådyttet dette dørgende kjedelige sportsmaset til alle tider og i alle kanaler.For spesielt interesserte.

5 kommentarer:

Anonym sa...

True

Anonym sa...

Som hentet fra Facebook-gruppa mot TV-lisensen. :)

brumlebass sa...

Når folkets tv-lisensvilje ikke er stor nok til å forsvare slike enorme rettighetskjøp så gir jo egentlig svaret seg selv.

Om det er samsvar mellom følgende to spørreundersøkelsespørsmål til folk flest:

a) Ønsker du å heve TV-lisensen?
b) Ønsker du å se fotball-VM gratis på norsk TV?
c) Om du hadde 200 million, ville du da brukt det på gratis Fotball-VM til alle eller eldreomsorg og skolebøker?

...det er vel tvilsomt.

Men i disse dager er det altså kun (b) som spørres fem på gata.

Bernt sa...

Men hvis det var Grand Prix som gjorde at de måtte droppe fotballen, så hadde jeg foretrukket fotball.

Konrad sa...

Bernt:
GP og fotball er like ille. For GP er det imidlertid bare arrangørlandet som får stor kostnader. Dessuten fyller fotballen svære sendeflater med stoff for en liten klikk av intenst interesserte, mens vi andre må gå på kafe uten TV for å slippe unna maset.

Brumle:
Just precis. Spm (b) passer for Ole Brumm.