onsdag 6. oktober 2010

Amerikansk forfall

Islamhets og innvandringsmotstand preger innvandrernasjonen USA. Integreringsgåten er like uløst i USA som i Europa, skrev Ketil Raknes i Morgenbladet.

Den slags karakteristikker liker norsk-amerikaneren Erle Bjørnstad dårlig:

Debatten og motstanden mot den monstrøse 13-etasjes moské og islamsk senter på Ground Zero mener Raknes betyr at religionsfrihet ikke lenger eksisterer. Men 70 prosent av amerikanerne har forstått at dette ikke har noe med religion å gjøre. De vil ikke ha et enormt islamsk senter rett ovenfor Ground Zeros Memorial Center.
Neivel. En "monstrøs" "moske"? "Enormt"? Fordi den er 13 etasjer?* På Manhattan? Er dette innlegget ironisk ment? Uansett, Bjørnstad kjører på:
Delstaten er gjennomsyret av narkotika og våpensmugling, uskyldige mennesker blir myrdet daglig, sykehusene på grensen oversvømmes av ulovlige immigranter som kommer over grensen for å få behandling før de drar hjem igjen. Fengslene er fulle av illegale kriminelle.
Jeg får smått en følelse av at Bjørnstads innlegg mer enn bekrefter Raknes' poeng om islamofobi og innvandringsmotstand.

*Trinity Church var med et tårn på 85 meter (ca 25 etasjer) lenge det høyeste bygget med på Manhattan.


Et bygg på 13 etasjer? Her midt på Manhattan? Gosj, det er monstrøst.

Blogglisten

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å bygge en moske ved Ground Zero er analogt med å reise en serbisk-ortodoks kirke i Srbrenica. Smakfullt? Bevisst provokasjon?

Terje

Konrad sa...

Vel, det er ikke det mitt innlegg handler om.

Daniel sa...

Nå er det jo allerede en moske der fra før av. Det de vil gjøre er å legge til et slags samfunnshus, så vidt jeg har forstått. Jeg ser ikke helt problemet.

Bra blogg, forresten :)

Konrad sa...

Nettopp