onsdag 17. september 2008

Komiske Marøy mot komiske Martinsen

Målmannen og DLFs Vegard Martinsen kjemper hardt om å levere de morsomste analysene. Vegard Martinsen presterer å gi skylden for Heimdals-drapet på strenge regler for næringsetablering og drosjeløyve. Dette må være Norges-rekord i krampeaktig argumentasjon, men det er vel ikke rart: Martinsen forsøker å bortforklare mulig rasistisk drap samtidig som han preker det liberalistiske evangelium. DLF forsøker altså det kunststykket å kombinere radikal liberalisme med god gammeldags intoleranse.

Målmannen overgår DLF-komikken i kraft av sin ustoppelige føljetong av skarpsindige "analyser": signaturen Marøy presterer f.eks. å legge skylden for Mortensrud-affæren på voldsofferet. Faktum er jo at denne kurderen var ute om natten, og det, sier Marøy, er jo ganske teit. Dessuten bør man i følge tenkeren Marøy holde seg unna fulle ungdommer, for de lager ofte bråk. På toppen av det hele konfronterte kurder-dusten ungdommene alene, altså en voksen mann mot 6-7 tyveåringer, han burde vite er Marøys budskap. Marøy er også inne på muligheten for at ungdommene angrep kurderen i selvforsvar, ikke helt troverdig det heller, som sagt: 6-7 spreke tyveåringer mot en middelaldrende mann. Selforsvar?

Målmannen står i en stolt tradisjon med å skylde på ofrene, her ved Jyllands-Posten (november 1938):
" Naar man har fulgt Jødespørgsmaalet i Europa i Aartier, kan man til en vis Grad forstaa Tyskernes Animositet overfor Jøderne......kan det ikke benægtes, at de Erfaringer, som Tyskerne - som mange andre Fastlands-Folk - har gjort med Hensyn til Jøderne, danner en vis Basis for deres Forfølgelser. Man maa indrømme Tyskland, at det har Ret til at skille sig af med sine Jøder."

5 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Det er to poenger her:

1. den gamle regelen om at «det begynte når han slo igjen» ser aldri ut til å gå av moten.

2. DLF har lenge prøvd å overgå frp som det nye innvandringsfiendtlige partiet.

Konrad sa...

2. Jeg forstår ikke hva som er liberalt ved dette partiet.

Desto mer komisk blir det, som det "demokratiske" østtyskland.

Amos Keppler sa...

De var faktisk tilhengere av norsk medlemsskap i EU en gang, men det er lenge siden det.

Admiral_Gullars sa...

DLF er ikke liberalt.
FRP står ikke for framskritt.
The irony...

Konrad sa...

Ja det er ytterst misvisende at de bruker samme navn som partiet til hedersmenn som Seip og Hegtun.

Vegard Martinsen er en sneip på fortauet sammenlignet med disse.

http://www.liberaleren.no/arkiv/001190.php