tirsdag 16. september 2008

På tide å bli sosialist

Jeg har alltid regnet meg som liberaler, men når jeg ser hva andre selverklærte liberalere sier og skriver blir jeg i stuss om begrepet er utvannet eller om det har blitt kuppet av folk jeg ikke har noe politisk til felles med. Målmannen skal visstnok være liberal, eller var det liberalist? Vegard Martinsen i Det Lille Fillepartiet vaser retningsløst rundt i omtrent den samme gjørma som Målmannen. Man blir ikke liberal av å kalle seg liberal.

Gov. Palin (R) har på sin side blitt omfavnet av ellers stødige folk som Vampus og Kapitalismus. Man kan sikkert si mye bra om Palins politiske talent, men jeg forstår ikke hva som er liberalt i hennes portefølje (muligens med unntak av lavere skatt, men det er jo et så banalt standpunkt at selv Høyre presterer å holde fast ved det i år etter år). Solberg presiserer på sin side at hun ikke er kristenkonservativ, men liberal hun ikke.

Dermed er jeg rådvill. Kanskje sosialist er den tryggeste båsen for tiden? Alle som ikke er høyreekstremister er visstnok sosialister, det er i det minste noe.


Bildet: Sympatisk spansk sosialist.

8 kommentarer:

Trond sa...

Elelr kanskje vi skal strte en kampanje for å ta ordet tilbake igjen. Du er fortsatt velkommen til å skrive i anti-konservativt forum.

Admiral_Gullars sa...

Bli bare sosialist du :)
Alt til venstre for FRP og Høire er jo "sosialister" og "kommunistpakk" nå til dags, så kravene til innpass er minimale.

Personlig finner jeg det mye mer fruktbart å heller dele politikken inn i reaksjonære parti og moderate parti.

Reaksjonær = bakstreversk.
(Ett flott ord)

Konrad sa...

Ja, og alt til venstre for Frp er PK.

Kanskje jeg skal starte nytt parti: Det Politisk Korrekte Parti?

Fredrik Mellem sa...

Godt spørsmål! Jeg undres stadig over at folk som i Norge er tilhengere av abortloven, for kvinnelige prester, seksualundervisning i skolen, prevensjon, våpenbegrensning (av hensyn til andres frihet og sikkerhet)... er tilhengere av de motsatte standpunktene for USA, og mener at den motsatte politikken må være riktig der.

Admiral_Gullars sa...

Til styrbord for FRP finner du Fedrelandspartiet, Kristent Samlingsparti, Demokratene og DLF.

(Bare nevner det)

Konrad sa...

Fredrik: Det er urimelig å stille krav til logikk, frekt er det.

Admiral:
Politisk holder jeg til babord for Frp (jeg har da ikke tenkt å grunnstøte), seksuelt holder jeg hardt styrbord.

Ole Pedersen sa...

Du har også presentert deg selv som en slags høyremann.

Du er vel nærmere en Peronist av Hugo Chaves typen.
Alt går bare man er Anti-amerika.

Konrad sa...

Ikke dagens Høyre ihvertfall. Høyre er for frisører fra Frogner.

Kan ikke begripe hvor du har fått ideen om at jeg er anti-amerikansk. Jeg liker ikke dødsstraff og jeg liker ikke Guantanamo.