søndag 21. september 2008

Sogneprest utsatt for hatkriminalitet

Sognprest ble forsøkt banket opp inne på bensinstasjon på Oppdal. Ikke gled deg for tidlig Målmann, det var ikke hans kristne tro som tirret angriperen. Det var heller ikke hans hvite hudfarge, tvertimot var det hans heller mørke hudfarge. Presten Joseph Moiba kommer fra Sierra Leone og tjenestegjør for tiden på Oppdal. Moiba fikk av fremmed person klar beskjed om å komme seg ut av landet hvorpå han ble fysisk angrepet.


I denne spalten har vi tidligere skrevet om vold mot "fremmede". Selv om Moiba ikke kom til skade er det klart at dette er rasistisk angrep på en sakesløs person, og føyer seg derfor inn i rekken av triste saker. Selv om vi ikke kan holde politikerne direkte ansvarlig så bidrar deres uttalelser helt sikkert til å piske opp en stemning og legitimere holdninger som gjør slike angrep mer sannsynlige.
Bildet: Gjett hvorfor denne mannen sjikaneres av tilfeldig forbipasserende på Oppdal.

6 kommentarer:

Lucid Glow sa...

Kanskje den gode sognepresten i all hemmelighet er muslim og gode nordmenn oppdaget det?

Konrad sa...

Genialt! Det har jeg ikke tenkt på, det forklarer nok det hele.

Tankekorset sa...

Ikke tull da, Konrad. Han SER jo ut som en muslim, så han må jo være det. På samme måte som Obama nok helt sikkert er skapmuslim siden navnet rimer på Osama..

Amos Keppler sa...

Han har garantert gjemt sprengstoff under prekestolen.

Btw i tilfelle noen lurer så er både den gode Glo og Konrad (og Amos) ironisk her...

Ironi kan være vanskelig noen ganger.

Munkvold sa...

Kannhenda personen som gjekk laus på presten ikkje var rasist, men psykisk ustabil? Her er det viktugt at ein ikkje er fordomsfull og at alle saker kjem på bordet.

Konrad sa...

Jada. Når norske tullinger gjør noe dumt eller galt da leter man med lys og lykter etter forklaringer som ikke har med rasisme etc å gjøre, f.eks. psykisk utstabil.

Når innvandrere er man lynrask å lete etter forklaringer i kultur, religion etc.

Din venn Målmannen og andre "liberalister" driver denne eksersisen ut i det absurde.