lørdag 10. januar 2009

De jævla jødene

EDIT: Mer antijudaisme.

Selv om noen hårdnakket hevder at antisemittisme ikke er et problem i Norge og at konflikten på Gaza ikke skaper antisemittisme, opplevde vi i Oslo at venstreradikale demonstranter gikk løs på en forsvarsløs eldre mann fordi han bar på det israelske flagget:


- Ta ham, han er jøde!, ropte en av mennene i følge Dagbladet.

To unge muslimer (ja dere leste riktig) kom mannen til unnsetning.

Det er altså ikke bare det pompøse fjolset Jostein Gaarder som mener jødene må læres en lekse, Thomas Hylland Eriksen mener på sin side at jøder og palestinere er små barn som trenger oppdragelse.


Bildet: Jødeproblemet blir vist aldri løst. Kanskje jødene bør settes under administrasjon slik TH Eriksen foreslår?

13 kommentarer:

Rebecka sa...

Det er ikke så rart at to unge muslimer kom den gamle mannen til unnsetning. Moderate muslimer er som oftest ikke-voldelige og vil leve i fred og ro.

Men denne mannen var da ikke jødisk, konrad...tror bare han var israelvenn. Mange nordmenn er det.

Konrad sa...

Jeg vet at han ikke er jøde, men det er irrelevant. Hans religion eller etniske tilhørighet gjør ham ikke skyldig i ditt eller datt.

Rebecka sa...

Nei, helt enig med deg. Det er så psyco det som pågår i sentrum i dag. Skal nedover snart, men må gå omveier for å komme ned på brygga. Sykt sykt.

Admiral_Gullars sa...

Thomas Hylland Eriksen og resten av skvaldreklassen bør snarest gjøres irrelevante både formelt og uformelt.
Skvaldreklassen har ingen troverdighet igjen.

Mikkel sa...

Muslimene er mer voldelige enn mange andre folkeslag. Det er inget nytt. Koranen sier bestemt at Jødene er fiender av Allah, og de må bli drept. Skjønner lite av hvordan en kan si Islam er en fredelig religion. "Protestantene" bruker hele denne greia til å fremme egen propaganda og vandalisere Oslo.

Og jo, rebecka, det var ganske så rart at det var to muslimer som kom til unnsetning. Hvem var det som slo og sparket han til å begynne med?

Nå vil jeg bare gjøre det klart før noen sier at jeg sier alle muslimer er voldelige. Nei, det er ikke det jeg sier. Kjenner flere muslimer selv. Men religionen dems og hva Koranen sier er langt ifra fredelig.

Og litt generelt om saken.
Hvordan kan folk klage på hvordan Israel står opp imot Palestina? Skal de bare ta imot det Palestina gir dem? De blir nødt til å vise klart at de ikke kan fortsette slik. Palestinerene har jo også ved flere annledninger plassert ut barn inn i bygninger de vet Israelerene skal bombe, for så å få sympati ifra vesten.

Anonym sa...

Utrolig vanskelig konflikt. Men føler at jeg forstår Israel bare bedre og bedre når en ser hvilke "naboer" de har å forholde seg til. Litt komisk er det å når de bruker nyttårs raketter, mens hjemlandet deres har sendt 7000 "nyttårsraketter" inn i Israel siden 2000..:)..

Fredrik Mellem sa...

De kan kalles mye: Pakk, pøbel, drittsekker, osv. Personlig foretrekker jeg "neandertalere."

Men venstreradikale demonstranter? De jobber jo notorisk med å øke oppslutningen om FrP, så vennligst slutt å pådytt venstresiden disse taperne.

Konrad sa...

Mikkel: Spar meg for pisspreiket om at muslimer er mer voldelige enn andre, Koranen blabla.

Fredrik M: Er det jødene som er pakk og neandertalere? Såvidt jeg forsto av sammenhengen var disse demonstrantene venstreradikale. Men du har selvsagt rett: Den slags idiotisk oppførsel er jo en gavepakke til jøde-Jensen.

Konrad sa...

THE er smart og kunnskapsrik fyr, men av og til blir han nok revet med av sin egen smartness. Hans antydning om at jøder og arabere er små irrasjonelle barn som må passes på av oss kloke europere, minner jo sterkt om den orientalismen han selv, som sosialantropolog, er programforpliktet til å bekjempe.

Anonym sa...

Mikkel: hehe.
Du snakker til meg.
Jeg kan en del om Islam, jeg altså. Har sittet og hørt noen forelesninger. Enig at det ikke er så veldig fredelig... Men likevel mener jeg at det ikke er rart at 2 muslimer kom den gamle mannen til unnsetning.

Fordi at de er medmennesker, de fleste av dem.

Og ja, jeg mener at Israel ikke skal ta all mulig dritt osv fra hamas -Jeg har kranglet pr mail både med sunnanå og med wold-om dere skeive israeldekning, men jeg mener likefullt at de fleste muslimer er moderate og er medmennesker.
Her var det logiske nyanser-så du dem? Det ene betyr ikke at det andre er svaret. Jeg mener litt både og.

Så får du gjerne også skrive til Sidsel Wold og fortelle henne om hvor mangelfull dekning hun har av Israel. Men vær forberedt på at en av hennes kollegaer kan komme tilå svare på hennes vegne-og be deg slutte å "mobbe henne".

Konrad sa...

Muslimer er også medmennesker, overrasket nå?

Sissel Wold har en fæl slagside, Sunnanå er enda verre - han flørtet i 2006 med klassisk antisemittisk historiefortelling.

Rebecka sa...

Obs. jeg så at jeg "anonym" glemte å signere. Var ikke meningen.

Ja, de er så håpløse, begge de 2 korrespondentene. Jeg tok blant opp at jeg mente Norges folk hadde rett på en bedre mediedekning. Men hun ser ikke at hun er så subjektiv. Det er det som er problemet.

Og hun svarte via en kollega som ba meg slutte å mobbe henne. Og jeg måtte skrive tilbake at det ikke var ment som mobbing. Snakker om sart...jeg påpekte at jeg syntes det var rart at kollegaen svarte og ikke hun selv.

Rebecka.

Hun fortjener sterk respons altså...av mange.

Rebecka sa...

Det har kommet meg for øret at barna i barnehagen i det mosaiske trossamfunnet(jødiske barn) her i Oslo har lekt inne bak skuddsikre glass-i 4 uker. Dette pga frykt for Hamas fatwa om at alle jøder uansett hvor de befinner seg er mål for deres hevn.
Dette etter direktiver fra foreldre og sikkerhetstjenesten i politiet.