søndag 18. januar 2009

Meshaal og Zahar bør stilles for retten

Hamas-lederen Khaled Meshaal holder den palestinske sivilbefolkningen på Gaza som gisler mens han selv sitter trygt i Damaskus. Sammen med Mahmoud Zahar og de andre Hamas-toppene har han angrepet Israel med raketter fra Gaza-stripen, vel vitende om at Israel ville slå hardt tilbake. Militært har Hamas etter alt å dømme tapt stort på denne strategien, i motsetning til Hesbålla i SørLibanon (2006). Ved i realiteten å bruke sivilbefolkningen på Gaza som skjold kan de paradoksalt vinne oppslutning i den samme sivilbefolkningen såvel som mye av opinionen i Midtøsten og Europa.

Denne taktikken ble med stort hell benyttet også av UCK i Kosovo og med noe mindre hell av Sakasjvili i Georgia: Dramaturgien er den samme - den lille snille David blir herset med av den store, slemme og onde Goliat - de ligger i kortene hvem vi skal heie på.

sier den samme Meshaal at det som hevn kan bli aktuelt med terroraksjoner mot land som har støttet Israel. Mens Hamas' terror så langt bare har rammet sivile i selve Israel, antyder han altså at uskyldige sivile i f.eks. USA er legitime mål i Hamas' logikk. Med andre utvides menyen av krigsforbrytelser Hamas oppfordrer til eller selv er villige til å begå. Summen av dette blir at Meshaal og Zahar bør straffeforfølges ved den internasjonale domstolen i Haag eventuelt i Norge (noe den nye straffeloven åpner for).

Dette ville være et utmerket supplement til straffeforfølgelse av israelske krigsforbrytere.

Meshaal: Krigsforbryter

5 kommentarer:

Amos Keppler sa...

for noe noe absolutt avskyelig sludder.

Konrad sa...

Javel, har du noen saklige argumenter?

Rebecka sa...

ja, har du det amos?

kee sa...

Du tar til orde for å bure inne rubbel og bit, altså? Vi kunne kanskje få plass til Hamas på Ila og Knesset i Trommedalen (Skien fengsel).

Konrad sa...

Vel, ikke helt realistisk, men prinsippielt bør Hamas-lederne straffeforfølges dersom Olmert og Barak blir det, sånn for balansens skyld.